LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1303302 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

3D печатење на bioinspired механички структуриЗначаен опис
Природата произведува голем број на објекти кои се оптимизирани за специфични механички функции. Проектот е возбудлив развој во испитувањето на голем број на биолошки структура произведени за да се овозможи производство на Инженерните еквиваленти користење на 3D печатење технологија. Произлегуваат структури се очекува да бидат високи перформанси, како што се цртање инспирација од тешки структури се најде во природата, или решавање на специфични здравствени потреби, вклучувајќи bioprosthetic замена за ендоваскуларниот поправка. Приодите се разви во проектот се очекуваат да бидат широко заснована и вклучува изградба на виртуелен 3Д структурни модели преку 3D печатење и валидација со користење експериментални и нумеричкото моделирање.

Проектот ќе бидат надгледувани од проф Аса Барбер, неодамнешното назначување во рамките на Факултетот за инженерство. Како дел од неговото назначување, нова инфраструктура се купат и студентот ќе пристап до state-of-the-art опрема да се надополнуваат нивните истражувања. Понатаму надзор и поддршка во релевантните области ќе бидат обезбедени од страна на академскиот кадар, вклучувајќи ги и д-р Afshin Anssari-Benam, д-р Андреа Bucchi и д-р Џанлука Tozzi. Тимот на проектот е многу мулти-дисциплинарен и ќе им овозможи значителен професионално, како и личен развој на ученикот во текот на проектот.


Подобност и други критериуми
Кандидатите се очекува да имаат најмалку 2: 1 степен (или еквивалентен) во една инженеринг науката дисциплина и имаат интерес во bioinspiration. А релевантни мајстор メ степен и / или искуство во било која од следната ќе биде предност: солидна механика; експериментални механика; материјали инженеринг и конечни елементи моделирање.


Краен рок за аплицирање
* Апликации прифатени во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.port.ac.uk/departments/academic/graduateschool/prospectivestudents/howtoapply/formsrequired/

На студентски е за 3 години и започнува во октомври 2015 година обезбедува ослободени од данок стипендија од ㄳ 13.863 м / а за неговото траење, плус трошоците за школарина по стапка Велика Британија / ЕУ. Меѓународен (не-ЕУ), студентите ќе можат да се применуваат, но ќе треба да ја пронајде разликата во такси помеѓу оние за Велика Британија / ЕУ и меѓународни студентски себе.

http://www.port.ac.uk/departments/academic/graduateschool/prospectivestudents/howtoapply/formsrequired/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center