LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292883 visitors today, Saturday, 16/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Нов фотоника алатки се разоткрие мистериите и механика на биолошки клетки



Значаен опис
Биолозите имаат силни докази дека во прилог на биохемиските сигнали, механички сили имаат големо влијание на широк спектар на процесите во клеточна биологија, со примери кои се движат од клеточната миграција и растот на клетките на ширењето на ракот и диференцијација на матичните клетки. Сепак, постои во моментов недостиг на соодветни алатки за мерење на сила притискан од ќелијата која често е далеку под 1nN (т.е. <10-6 N (!)).

Со развивањето на нов оптички микро-празнина базирани сензор технологија, Соберете Lab има за цел да се надминат сегашните ограничувања во мерењето на мобилните сили и ヨ на пример ヨ испита механика вклучени во создавањето и растот и поправка на нервните клетки.

Основниот принцип на работа на нашите сензори е да се детектира промените на резонантна фреквенција на микро-празнина поради механички сили примени од страна на клетките образован на сензорот. Овие промени може да се открие со висок просторна и временска резолуција и сили во игра тогаш се пресметуваат од оваа страна на методот на конечни елементи.

Д-р во областа на мобилните механика ви обезбедува со широк, интердисциплинарна вештини: Ќе учат и се применуваат голем број на микро и нано-измислица методи и работа во една држава-of-the-art cleanroom. Вие ќе користат различни типови на оптички спектроскопија и да работат со атомска сила микрокопија. Вие ќе добиете рацете на обука во ќелија култивирање техники и вршат истражувања на пример матични клетки диференцијација.


Подобност и други критериуми



Краен рок за аплицирање
* Апликации прифатени во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.st-andrews.ac.uk/physics/PHP_Global/Staff_Info.php?id=664

Проектот е дел од меѓународната соработка со водечки научници од Медицинскиот факултет Харвард и Универзитетот Кембриџ, кој е финансиран од Програмата за наука за човекови граница, еден од водечките финансирање институција за интердисциплинарни и меѓународната соработка за истражување во сложени биолошки системи.

http://www.st-andrews.ac.uk/physics/PHP_Global/Staff_Info.php?id=664


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center