LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1306242 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Пропустливоста на Антарктикот вителЗначаен опис
Bodeker Научен (www.bodekerscientific.com) е компанија за истражување со експертиза во атмосферата и климата истражување. Компанијата спроведува оригинални научни истражувања преку договори држи со двете национални агенции за финансирање и голем број на меѓународни организации. Компанијата работи како федерација на голем степен се независни истражувачи, кои заеднички работат на заеднички договори со општоприфатените компанија устав. Ние се фокусира на спроведување на високо квалитетни истражувања во рамките на времето и финансиските ограничувања наметнати од страна на нашето истражување договори. За да се постигне оваа цел, донесување одлуки во рамките на компанијата е партиципативен со акцент на лична одговорност.

Неодамна, Bodeker Научно е успешна во добивање на финансирање преку Нов Зеланд Марсден фонд да го користите информации за локација од балони биде однесен од Google [x] メ Проектот за Лоон. Собраните балон локација информации ќе се користат за да се дијагностицира на процесите кои влијаат на пропустливост на Антарктикот вител. Успешниот кандидат ќе ги преземе 3 години д-р во контекст на овој проект Марсден финансирани. На главен истражувач на проектот (Грег Bodeker) и соработник истражувач (Сем Дин) се и асоцијативна професори на Универзитетот Викторија од Велингтон (VUW) и ќе служи како ко-супервизори на ученикот. Студентот ќе бидат регистрирани во VUW под управен надзор на професорот Џејмс Ренвик. Доколку студентот сакаат да се ко-надгледувани од некои специфични универзитет, тоа е опција која би можеле да се дискутира, и покрај тоа што студентите ќе се очекува да минуваш поголемиот дел (90%) од своето време во Нов Зеланд.

На Марсден, финансиран од работа Лоон проект пакети вклучуваат:
1) Формирање на база на податоци за Лоон информации за локација скроена да се задоволат специфичните потреби на проектот финансиран од Марсден, како и на потребите на меѓународниот стратосферски истражување заедница,
2) користење на Лоон локација информации за да се процени квалитетот на најновата генерација на повторената анализа сетови на податоци преку јужниот дел на среден и висок ширини,
3) Проценка на Лоон атмосферската температура мерења преку споредби со сателитско радио occultation мерења. Жалителот исто така ќе го користи state-of-the-art атмосферски профилот мерења на температурата и притисокот од radiosonde летови направени од GCOS (глобалните климатски систем за набљудување) Референтна Горна воздух мрежа (GRUAN) сајтови.
4) одреди како вител пропустливост промени со сезона и од година во година со помош на голем ансамбл на траектории пресметани од полиња на ветер добиени од reanalyses.
5) Истражниот хаотичен мешање во стратосферата преку анализа на податоци од претходно долго траење стратосферски балон летови направени над Антарктикот како и посеопфатна Лоон податоци.
6) Испитување под-решетка-скала процеси во стратосферата преку спроведување на симулации со регионалните климатски модел вгнездени во рамките на глобалниот модел за споредување траектории воден само од глобалниот модел ветер терен против траектории управувано од ветровите во висока резолуција домен.
7) Оценување на перформансите на новиот завршницата динамички јадрото на Велика Британија MetOffice унифициран модел и степенот до кој употребата на завршницата ја подобрува застапеност на пропустливост на Антарктикот вител во моделот.

Bodeker Научен се наоѓа во Александра, Централна Отаго, позната по својата релаксирана начин на живот кој обезбедува одлични можности за надворешна определба вклучително планински велосипедизам, kayaking, крос-кантри скијање во зима, качување по карпи итн


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 15 Февруари 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
Ве молиме доставете писмо кои ги истакнува своите вештини и експертиза во врска со овој проект, целосна академска евиденција за да се покаже дека ги исполнувате условите за влез на VUW р програма, како и имињата на најмалку три судии. Ве молиме имајте предвид, оваа позиција е отворена за странски студенти. Меѓутоа, ако не сте на Нов Зеланд / жител, Вие ќе бидете одговорни за добивање на виза, доколку е потребно, а исто така и за изработка на свој начин во Нов Зеланд. Ако сте во потесен ќе бидат интервјуирани, во лице, за оваа позиција.

Финансирање Забелешки:
Ова е целосно финансиран докторски позиција. Успешниот кандидат ќе добијат надомест пакет од НЗ $ 30.000 / година, вклучувајќи ги и давачките.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center