LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1312301 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Стипендии за докторат во политички науки, Јавна политика и меѓународни односиЗначаен опис
Докторски Факултетот за политички науки, Јавна политика и меѓународни односи на Универзитетот на Централна Европа е задоволство да го објави својот повик за стипендии и апликации за академската година 2013/2014

Централноевропскиот универзитет е на англиски јазик, дипломиран универзитетски наоѓа во Будимпешта, Унгарија.
Меѓународен универзитет со студентите од околу 100 земји и факултет од повеќе од 40, ЦЕУ нуди мали, семинар-стил курсеви и студент / факултет сооднос на 07:01. ЦЕУ е акредитирана во САД и Унгарија. На докторска програма во политички науки? Управувана заеднички од страна на одделенијата за политички науки, Јавна политика и меѓународни односи и европски студии е еден од најголемите, повеќето меѓународни и најконкурентна програми во Европа. Студенти од повеќе од 30 земји се поддржани од страна на повеќе од 35 членови на факултет.

Докторски училиште нуди пет специјализации врз основа на систем на песни:

? Компаративна политика
? Меѓународни односи
? Политичка економија
? Политичка теорија
? Јавна политика

Стипендии и стипендии
ЦЕУ е посветена на привлекување талентирани студенти и научници од целиот свет. Универзитетот обезбедува различни стипендии и грантови на истражување за која кандидатите од било која земја се квалификувани да аплицираат.

ЦЕУ докторските стипендии покриваат целосна школарина, здравствено осигурување, и дарежлива стипендија за домување и трошоците за живеење. Повеќе од 90 проценти од докторанти добијат целосна докторска стипендија од ЦЕУ, додека други се поддржани од страна на надворешни организации кои обезбедуваат финансирање.

Директен Студентски кредити и Канада Студентски кредити се достапни за квалификувани САД и Канада студенти.

Надворешни Стипендии и финансиска помош Програми администрира преку ЦЕУ вклучуваат Еразмус Мундус
стипендии, Еразмус грантови на истражување, и други приватни и јавни стипендии и стипендии.

Кариера Патеки
По завршувањето на програмата, дипломираните студенти на Школата обично ја продолжат својата кариера во високото образование, како и за анализа на политики, медиумите, државната служба, како и во меѓународните невладини организации и истражувачки организации.


Подобност и други критериуми
Види потребните квалификации погоре


Краен рок за аплицирање
* 24 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Контакт е-маил: student-info@ceu.hu


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center