LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1263450 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р во студентски солидна држава хемија: In-situ Карактеризација на високи перформанси термоелектрични материјалиЗначаен опис
А целосно финансирани од д-р во студентски солидна држава материјали хемија е на располагање. Проектот ќе го испита синтеза и карактеризација на напредни термоелектричните материјали за една нова генерација на термоелектричната уреди кои ќе овозможат подобрување на искористување на енергијата од отпадот на топлина.

Проектот е заеднички поддржан од Универзитетот во Рединг и ИСИС Неутронска на објектот, а ќе се вклучат во развој и примена на нови ин-ситу дифракција способности во ISIS објект. State-of-the-art примерок клетки ќе се користат за неколку собирање на дифракција на податоци за мерење на термоелектричната својства. Оваа програма мерење ќе резултира со зголемено разбирање на структурните карактеристики кои водат кон високо термоелектричната перформанси. Проектот ќе обезбеди искуство од широк спектар на техники, вклучувајќи солидна држава синтеза, во прав со X-зраци, неутронска дифракција, електрична и топлинска мерења транспорт и аналитички електронска микроскопија. Успешниот кандидат, врз основа на Универзитетот Ридинг, ќе потроши периоди на ISIS Објект тестирање и оценување на нов примерок клетки. Проектот ќе бидат надгледувани од страна на проф A.V. Пауел и д-р П. Vaqueiro во Рединг и д-р С. Хул на Изис.


Подобност и други критериуми
Кандидатите треба да имаат или се очекува да се здобијат со првата или горниот втора класа степен во хемија или материјали во науката.


Краен рок за аплицирање
* 1 Септември 2015


Дополнителни информации, и важни рачно
https://www.risisweb.reading.ac.uk/si/sits.urd/run/siw_ipp_lgn.login?process=siw_ipp_app&code1=P_ADM&code2=0001

Проектот започнува октомври 2015 година.
Кандидатите треба да имаат или се очекува да се здобијат со првата или горниот втора класа степен во хемија или материјали во науката.
Проектот е финансиран од три и пол години.
Сите школарина ќе се плати, заедно со стипендија (во моментов ㄳ 13.863 на годишно ниво)
Благодарение на природата на финансирање, апликации се ограничени на Велика Британија и земјите од ЕУ.

https://www.risisweb.reading.ac.uk/si/sits.urd/run/siw_ipp_lgn.login?process=siw_ipp_app&code1=P_ADM&code2=0001


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center