LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1275573 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Одржливи земјоделски почвата управување со рециклирање на алги биомаса да слетаЗначаен опис
Интензивно земјоделство осиромашува органската материја во почвата, што резултира со губење на почвата макро-агрегати и нивните позитивни ефекти врз почвата вода и хранливи материи капацитет одржувањето на собирот. Деградација на почвата сега го ограничува продуктивноста на елитната модерна високо- продуктивен сорти на земјоделски култури како пченица. Исто така, губење на почвата на Проектот е ко-надгледувани од страна на д-р Џонатан Leake од Одделот за животните и растенијата науки на Универзитетот од Шефилд. Универзитетот во Шефилд е именуван Велика Британија универзитет на годината во 2011 година од страна тајмс награди на високото образование. Одделот за хемиски и биолошки engineerin


Подобност и други критериуми


Краен рок за аплицирање
* 7 април 2014 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.sheffield.ac.uk/postgraduate/online

Кандидатите треба да имаат прва класа или горниот втора класа Достигнувања степен во микробиологија, био / хемиски / инженерство на животната средина, биологија или екологија и одлични математички вештини. Кандидатите можат да бидат од Велика Британија, ЕУ или во странство. Англиски ако не ти е прв јазик, тогаш мора да Интернационал


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center