LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1286785 visitors today, Thursday, 14/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Функционална и биолошка проценка на нов имплант материјал да се третираат Фокусно 'рскавица ДефектитеЗначаен опис
Овој проект ќе ги испита биолошки и функционални својства на нов имплант, наречен BioPoly двете ин витро и кај луѓето. BioPoly е остеохондрални замена уред направен од нов microcomposite на ултра-висока молекуларна тежина полиетиленски (UHMWPE) и вкрстено поврзани хијалурон (HA). Деве


Подобност и други критериуми
Кандидатите треба да поседуваат прв степен 2,1, или не-Велика Британија еквивалент, како минимум. Кандидатите чии прв јазик не е англискиот, ќе се бара да покажат познавање на англиски јазик (ИЕЛТС 6.5 или еквивалент)


Краен рок за аплицирање
* 28 февруари 2014


Дополнителни информации, и важни рачно
Наградата е отворена за дома и ЕУ студенти, ќе биде за три години, и опфаќа такси по стапка Насловна / ЕУ и стипендија еднаква на RCUK стапка на £ 13,726 (2013/14 стапка). Меѓународните студенти им е дозволено да аплицираат за Студентските под услов тие да имаат средства за покривање на сите недостаток во меѓународниот


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center