LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1334670 visitors today, Thursday, 21/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Кон позелени енергија: Компјутерска патот наод за материјали оптимизација на солидна оксид горивни ќелииЗначаен опис
Комерцијално важни оксид "Ceria" (CeO2) се користи во неколку еколошки значајните апликации, вклучувајќи автомобил издувните катализатори, сензори гас, и солидна оксид горивни ќелии (SOFCs). Овој проект ќе ги користат напредна атомско ниво квантно механички компјутерско моделирање (густина функционална теорија, Д


Подобност и други критериуми
Влегување Потребно Прва класа или горниот втора класа, Велика Британија БСЦ (Hons) степен (или еквивалентен), или MSc / MRes, физика или хемија. Подобност Апликациите може да бидат прифатени од Велика Британија / ЕУ, а исто така Меѓународните студенти. Минимум владеење на англискиот јазик барања за кандидатите кои немаат ОН


Краен рок за аплицирање
* Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.ntu.ac.uk/research/graduate_school/applying_fees_funding/index.html

За неформално интересирам за студентски, ве молиме контактирајте со д-р Кристофер Castleton - Christopher.castleton @ ntu.ac.uk За молбен формулар, пишете на NTU Факултетот gradschool@ntu.ac.uk Те молам врати на пополнет образец, со копии од академски и познавање на англискиот јазик (


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center