LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1292484 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р студентски: Развој на biomimetic пептид / полимер само-монтажа систем за ткиво инженеринг



Значаен опис
Институтот за биоинженеринг, кралицата Марија Универзитетот во Лондон (QMUL) На QMUL Институтот за биоинженеринг е нова крос-факултет иницијатива која ги спојува повеќе од 40 академици од факултетите за медицина и стоматологија и наука и инжинерство. Институтот ќе обезбеди во фокусот на преседан


Подобност и други критериуми


Краен рок за аплицирање
* 7 март 2014 година


Дополнителни информации, и важни рачно
https://mysis.qmul.ac.uk/urd/sits.urd/run/siw_ipp_lgn.login?process=siw_ipp_app&code1=RFQM-H3ZM-09&code2=0005&code3=GUEST
http://www.qmul.ac.uk/postgraduate/applyresearchdegrees/index.html
http://www.qmul.ac.uk/postgraduate/pgrcoursefinder/engineering/index.html

Контакт информации: За неформални интересирам за оваа позиција, ве молиме контактирајте со Алваро Мата Тел: 020 7882 6279 Е-пошта: a.mata @ qmul.ac.uk примена на метод: За да аплицирате за оваа студентски и за влез на на Медицинскиот факултет програма ( со полно работно време, Семестар 1 на проектот) преку следнава веб страница:


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center