LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300530 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р студентски Во Нано-механикаЗначаен опис
Loughborough универзитетот Факултетот е задоволство да понуди студентски финансиран Во Нано-механика. Овој студентски е дел од Универзитетот финансиран "Кон нула Текара во керамички компонента дизајн на мини-центар за докторски обука (Мини-CDT). Три други проекти ќе се кандидира паралелно да ти Нано-Механика студентски ќе ги испита фундаменталната природа на деформација на ситното со помош на атомска скала симулации. Оваа студија ќе помогне да се расветлуваат различни механизми на пластична деформација и фрактура во овие кршливи материјали Овој проект ќе биде primaril


Подобност и други критериуми


Краен рок за аплицирање
* 16 Јуни 2014


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.lboro.ac.uk/study/apply/research/

Пријавите се сега поканети од исклучително добро квалификувани студенти кои сакаат да се качат на полно работно време за истражување степен програма започнува во есен мандат 2014 година. На студентски е за три години, а е во вредност од £ 13,863 плус школарина по стапка Велика Британија / ЕУ. Не Велика Британија кандидати мора да ги исполнуваат минималните


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center