LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1303293 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Само-собранието во Deep Eutectic растворувачиЗначаен опис
Длабоко Eutectic растворувачи (DES) личат на јонски течности, но се формираат од јонски мешавина наместо да биде единствен јонски соединенија. Водородна врска помеѓу две компоненти доведе до голем намалување на замрзнување точка значи смесата е течност на собна температура. DES акција, со јонски течности, Ние, исто така, планираат да ја изградат примерок клетки за неутронски експерименти кои ќе ви овозможи вода прилог на примерок за време на мерењето и да помогне да се дизајнира еден мобилен за симултан DSC и расејување мерења. Бидејќи ова е заеднички проект помеѓу Велика Британија и Шведска, студентот ќе потрошат дел од т


Подобност и други критериуми


Краен рок за аплицирање
* 1 јуни 2014


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.bath.ac.uk/study/pg/department/chemistry/

На достапни финансирање ќе ги покрие давачките за седиште Велика Британија / ЕУ ученикот, како и стандарден Велика Британија д-р стипендија за да се покријат трошоците за живеење за 3,5 години. Студентите од надвор од Велика Британија / ЕУ мора да биде во можност да ги покрие трошоците на странски студент надоместоците кои треба да бидат во можност да се смета за оваа позиција. А прва класа или 02:01 степен (љ


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center