LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1284828 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Атомски микроскоп проучувањето на структурните и функционалните промени во мембраната протеини врз агонист и антагонист обврзувачкиЗначаен опис
Ги покануваме апликации за 4-годишно BBSRC СЛУЧАЈ р студентски во општи области на нано биофизика и мембрана протеини рецептори. Додека студентот ќе биде главно седиште во рамките на state-of-the-art Лондон Центарот за Нанотехнологија (www.london-nano.com) на UCL е Блумсбери кампус во Це


Подобност и други критериуми
Кандидатите треба да имаат висока просечна оценка од точка диплома, MSCI или магистрирал (или еквивалентен) во теми како што се физика или инженеринг, молекуларна биологија, или фармакологија. Проектот вклучува значителен експериментални компонента и претходните истражувања искуство релевантни за проектот е


Краен рок за аплицирање
* 15 март 2014


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.bbsrc.ac.uk/funding/studentships/case.aspx

На стипендија е £ 15,726 годишно плус годишен доплата стипендија до £ 4000 годишно за 4 години, а школарината ќе бидат покриени. Финансирање е на располагање на Велика Британија и ЕУ / ЕЕА кандидати, и само ако тие ги исполнуваат критериумите BBSRC престој ( http://www.bbsrc.ac.uk/funding/studentships/case.aspx ). Соодветно квалификувани


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center