LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1286783 visitors today, Thursday, 14/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

9-р позиции: Екстракција на неструктурирани информации во врска со генот регулаторни интеракции во човечки патогени габи од биолошки истражувачки трудовиЗначаен опис
На Јена школа за Микробен комуникација (JSMC) е финансиран од германската извонредност иницијатива. JSMC е амбициозен Факултетот со над 150 докторски истражувачи кои се образовани во структурирана, интердисциплинарна програмата за обука врз основа на највисоко ниво фундаменталните истражувања. Тоа conceptionally ко


Подобност и други критериуми
Ние очекуваме: магистрирал (или еквивалентен) во природните или Животот науки (на пример, биологија, хемија, биоинформатиката, науки за земјата, биомедицински науки, биотехнологијата, итн.) Кандидати за да се добие нивниот степен се добредојдени да се применуваат висока мотивираност и интерес да се приклучи еден од interdisciplin


Краен рок за аплицирање
* 31 март 2014 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.jsmc.uni-jena.de/phd-program/fellowship-application/advertisement/
http://www.jsmc.uni-jena.de/phd-program/fellowship-application/online-application-portal/

Ве молиме запознаат себе си со отворен р проекти и процесот на апликација опишани на оваа веб-страница. Избраните кандидати ќе бидат поканети на JSMC Вработување состанок во Јена, Германија, на 16-18 јуни, 2014 година. Доделување одлуки ќе бидат направени набргу потоа, дозволувајќи им на проекти да се започне IMM


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center