LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1306397 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Стипендии за докторски во когнитивните наукиЗначаен опис
Централноевропскиот универзитет Повик за апликации 2013/2014
Одделот на когнитивните науки на Универзитетот на Централна Европа е задоволство да го објави својот повик за пријавување и стипендии за академска година 2013/2014
Централноевропскиот универзитет е на англиски јазик, дипломиран универзитетски наоѓа во Будимпешта, Унгарија. Меѓународен универзитет со студентите од околу 100 земји и факултет од повеќе од 40, ЦЕУ нуди мали, семинар-стил курсеви и студент / факултет сооднос на 07:01. ЦЕУ е акредитирана во САД и Унгарија. Когнитивната наука е проучување на начините на кои информации се стекнува и се користат од страна на луѓето и другите живи организми. Поле вклучува проучување на когнитивните системи, вклучувајќи вештачката интелигенција. ? ЦЕУ Одделението за когнитивните науки се концентрира на социјални и биолошки аспекти на човековото познание: како учење, обработка и размена на информации за и со другите се одвива, и како пресметковни модели на човечкото сознание може да се реализира во мозокот. Студентите и факултетот преземе интердисциплинарни истражувања цртеж на психологија, невронски мрежи, филозофија, математичко моделирање, лингвистиката, и општествените науки. Одделот во моментов нуди една докторска програма.
Програмата понудена
? Доктор по филозофија во когнитивните науки
Избрани области на истражување
? Однесување економија
? Музиката и култура
? Когнитивниот развој
? Соработка
? Пресметковни модели
? Развојна психопатологија
? Отелотворена сознавањето
? Детето социјалната познанието
? Заедничка акција
? Јазик и сознавањето
? Учењето и меморијата
? Социјална когнитивните невронски мрежи
? Статистички учење
? Визуелна перцепција
Стипендии и стипендии
ЦЕУ е посветена на привлекување талентирани студенти и научници од целиот свет. Универзитетот обезбедува различни стипендии и грантови на истражување за која кандидатите од било која земја се квалификувани да аплицираат. ЦЕУ докторските стипендии покриваат целосна школарина, здравствено осигурување, и дарежлива стипендија за домување и трошоците за живеење. Повеќе од 90 проценти од докторанти добијат целосна докторска стипендија.
Директен Студентски кредити и Канада Студентски кредити се достапни за квалификувани САД и Канада студенти. Надворешни Стипендии и финансиска помош Програми администрира преку ЦЕУ вклучуваат Еразмус Мундус стипендии, Еразмус грантови на истражување, и други приватни и јавни стипендии и стипендии.


Подобност и други критериуми
Види потребните квалификации погоре


Краен рок за аплицирање
* 24 јануари 2013


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center