LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1312286 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

8-р во времето ризиците поврзаниЗначаен опис
На 2014/2015 издание на времето поврзани ризици (WRR) програма на Програмата р во разбирање и управување екстреми (UME) е понудено од страна на Факултетот Уме на IUSS Павија да се обучуваат дипломирани студенти и професионалци во проценката, ублажување и управување на екстремни настани, хумор


Подобност и други критериуми
Минималниот услов за да аплицираат за докторските студии во времето на ризикот поврзан со е Универзитетска диплома еквивалентни на Италија "петгодишни Magistrale", по можност во инженерство, геофизика, физика, или слично. Професионално искуство во областите поврзани со атмосферски настани ќе бидат favourabl


Краен рок за аплицирање
* 11 април, 2014


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.umeschool.it/wrr/applications/

Пријава Постапка Заинтересираните кандидати се бара да се регистрирате со IUSS онлајн апликација систем, користејќи валидна емаил адреса. А пораката ќе биде испратена до обезбедените-мејл адреса, со верификација линк, кој ќе ве однесе повторно со примената почетната страница. Во оваа фаза вие ќе моб Откако ќе завршите со обезбедување на сите бараните податоци, ќе бидете во можност да се "ја поднесете вашата апликација, и на тој начин официјално лидери на вашиот интерес во спроведувањето на Уме Училиште д-р програма за академска година 2013/2014, со почеток во септември 2, 2013 година. Апликациите за академската 2 година


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center