LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1305079 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Мрежа наука, оптимизација и податоци фузија во еден паметен ГрадЗначаен опис
Тема и цели на проектот Постои огромна случај за обука дипломирани студенти во математички науки да игра водечка улога во податоци богати апликации. Случува надвор од фундаменталните прашања на складирање, споделување, curating и обезбедување на податоци, математичари и оперативни истражувачи развија на владата Една студија типичен случај за алгоритми ќе биде во комбинација извори на податоци од сензорите опсерваторија да се следат и да се предвиди нивото на енергија низ градот, вклучувајќи го и новиот Комбинираната топлина и моќност (CHP) системи, со цел да им овозможува складирање на енергија кога побарувачката е ниска за употреба во време на hig


Подобност и други критериуми


Краен рок за аплицирање
* 31 Август 2014


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.strath.ac.uk/mathstat/
http://www.strath.ac.uk/business/cities/

Доволно финансиски средства за да се покријат 3 години tutition надоместоците за Велика Британија или студент на ЕУ, плус стандард стипендија. http://www.strath.ac.uk/mathstat/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center