LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1290349 visitors today, Friday, 15/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

8-р позиции во ризик и управување со вонредни состојби: Отворена АпликацииЗначаен опис
На 2014/2015 издание на ризик и управување со вонредни состојби (РЕМ) програма на Програмата р во разбирање и управување екстреми (UME) е понудено од страна на Факултетот Уме на IUSS Павија да се обучуваат дипломирани студенти и професионалци во проценката, ублажување и управување со екстремни пресрет


Подобност и други критериуми
Минималниот услов за аплицирање за Програмата РЕМ е Универзитетска диплома, по можност во инженерство, геофизика, физика, економија или слично. Професионално искуство во проценка на ризикот, ублажување или управување ќе бидат позитивно оценети. Услови за прием во програмата зависи академски quali


Краен рок за аплицирање
* 11 април, 2014


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.umeschool.it/rem/applications/

За разлика од мала регионална данок ("diritto ALLO студио") нема партиципација се предвидени за Уме докторска програма. Дополнително, кандидатите примени во Уме Училиште обично се доделени докторска стипендија во вредност од околу 1.000 евра нето месечно. Времетраењето на стипендиите е 36 mon


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center