LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1312273 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Универзитетот во Единбург стипендииЗначаен опис
Велика Британија / Магистер во ЕУ Стипендии
Голем број на мајстор Стипендиите се достапни за академски сесија на Универзитетот во Единбург 2014-2015.
Стипендии се достапни за Велика Британија и ЕУ студенти веќе прифатена на една година со полно работно време степен програма мајстор во секој предмет понудени од страна на Универзитетот.
Награда
Стипендиите ќе покријат школарината Велика Британија / ЕУ до 7800 £. Доделување на вашите стипендијата ќе биде автоматски одзема од вашата школарината.


Подобност и други критериуми
Стипендијата ќе бидат доделени врз основа на академски заслуги со кандидатите се бара од прва класа или горниот втора класа (02:01) почести степен од Велика Британија универзитет или еквивалент во странство.


Краен рок за аплицирање
* 1 мај 2014


Дополнителни информации, и важни рачно
Примена на

Подобни студенти треба да заврши на онлајн апликација стипендија пред крајниот рок за аплицирање на 1 мај 2014 година.

Ве молиме забележете дека не ќе можете да пристапите на онлајн формулар, освен ако не се пријавиле за прием на Универзитетот во Единбург и да имаат целосна Лесен проверка.

Онлајн стипендии Формулар за аплицирање постдипломски мајстор

Постапка за избор

На селективната комисија ќе се сретне мај 2014 за да изберете имателите на стипендија со Добитници на стипендии се објави до средината на јуни 2014 година.

Стипендии и студентски Финансирање Услуги

Универзитетот во Единбург

Стар колеџ

Јужна мост

Единбург, EH8 9YL

Работа: 44 (0) 131 651 4070

Факс: +44 (0) 131 651 4066

E-mail: scholarships@ed.ac.uk


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center