LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1333582 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Leadershipgraphy конкурс за есејЗначаен опис
ВОВЕД
Првиот LeadershipGraphy Есеј конкуренцијата (во понатамошниот текст "," конкуренцијата "") е сега па натаму. LeadershipGraphy охрабрува младите да размислувам и да пишувам за лидерство, и да развијат stratergies за правење на нашите општества подобро. Шест победници ќе добијат награди на крајот на овој натпревар. Прва награда ќе биде доделена 500 американски долари, 2-ри награда ќе биде доделена 300 долари, и 3 награда 200 американски долари. Автори на следните три најдобри (т.е. 4 до 6 најдобар) есеи ќе бидат доделени некои утеха награди.

Како да влезат за конкуренција
Да влезат во конкуренција, едноставно поднесете вашиот есеј преку нашата веб страница (или преку е-маил за да compete@LeadershipGraphy.Org) по читањето на правилата подолу. Натпреварувачи ќе бидат во можност да ги достават есеи во било кој од овие јазици: англиски, француски и кинески. Сите поднесени есеи ќе подлежат двојно слепа преглед за да се избегне пристрасност. Ќе има три главни победници, и по три победници на утеха награди. Распоредот на конкуренцијата е резимирани подолу. Ве молиме, љубезно се обрне внимание на деталите. Ако ви требаат повеќе детали / експлицитни информации за конкуренција, се чувствуваат слободни да ни e-mail (support@leadershipgraphy.org).


Подобност и други критериуми
Внесување на LeadershipGraphy конкурс за есеј имплицира дека
вие се согласувате со политиките и домет ( http://leadershipgraphy.org/policiesandscopes ) на LeadershipGraphy, кои вклучуваат (но не ограничувајќи се на) избегнување навредлив пресуди против лица, влади, и / или претпријатија.
било ракописот што го достават автоматски, веднаш, и постојано станува сопственост на LeadershipGraphy, но дека сте сепак одговорни за какво било влијание на ракописот (или статија произведени од него), предизвикува, тоа да биде позитивен или негативен. Секој кредит или обвинуваат дека добива автоматски ќе одат на вас, како го вашето име ќе биде објавен со неа.
ракописот што го достават може да биде малку изменета со LeadershipGraphy, со или без тебе експлицитни и / или писмена дозвола.
вие се согласувате и да прифатат дека конечните одлуки и избор на добитници се на крајот направени од страна на LeadershipGraphy и ќе прифатите (со сите средства), без оглед на конечната одлука е.
вие се согласувате и да прифатат дека LeadershipGraphy може, без претходно известување, модифицирате, да додадете или отстраните од овие и други правила, политики, домет, и / или услови на овој натпревар и / или други активности / карактеристики LeadershipGraphy е.


Краен рок за аплицирање
* 15 февруари, 2014 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://leadershipgraphy.org/submit
http://leadershipgraphy.org/policiesandscopes
http://leadershipgraphy.org/compete

AIM / фокус
Конкуренцијата е насочена кон охрабрување на луѓето (особено млади) критички да размислуваат за "" моменталната состојба на светот "," и сметаат дека како работите би можеле да се направи подобро. Разбирливо е дека фразата "" моменталната состојба на светот "" е не-специфични и може да биде многу широк во обем. Ова е намерно (1), бидејќи добар лидери ќе треба да бидат способни да компетентно да се справи со различни ситуации, и (2), бидејќи ние се надеваме да се приспособат есеи на различни теми. Затоа, секој натпреварувач (т.е. авторот) во овој натпревар можат да изберат било сценарио или настан во светот, која (и) тој се наоѓа најинтересните, најголем предизвик, или дека (а) тој верува бара значително внимание од лидерите.


Што да се напише и да објасни како
Препорачливо е (но не се бара) дека секој есеј има делови (особено апстрактно, ИСТОРИЈАТ / ВОВЕД, КАКО ПОНАТАМУ ЗА идни лидери, итн) и подсекции (ако е потребно / соодветно).

Апстракт: Апстрактот треба да содржи општ преглед на целиот есеј / член. Тоа е, тоа ќе сумираме најважните делови на целата статија, и треба да бидат способни да стои сам. Апстрактот не смее да надмине 250 зборови.
ИСТОРИЈАТ / ВОВЕД: Во овој дел, авторот би ја опишале (во 200 зборови или повеќе) на позадината на сценарио / настан / прашање што (а) тој го избра. Повторно, тоа е целосно препуштена на авторот да изберете било сценарио или настан (и) тој се наоѓа најинтересните, и сметаат дека потенцијалните начини за правење на работите подобро. На пример, еден автор може да се разгледа на глобалното затоплување; локални и меѓународни конфликти и војни; потенцијали начини идни лидери може да донесе брзи и одржлив развој; ​​намалување на сиромаштијата; итн
КАКО ПОНАТАМУ ЗА идни лидери: Ова е, од далеку, најважниот дел од есејот. Тоа треба да бидат насочени кон предлагање начини за правење на светот и / или помали заедница на луѓето (кои се движат од мали градови да окрузи, а од државите во земји и континенти) подобро место. Секој есеј, се очекува да се идентификуваат и да дискутираат за начините младите би можеле да бидат подобро подготвени да станат лидери, и да се нагласат одредени (лидерство поврзани) решенија за постојните или предвидените проблемите на јавноста.


Она што не да се пишува за
Активен критика на било која влада, деловна единица или поединец, или директно се спомене владата, воспоставување или името на поединецот или било идентификација информации се целосно надвор од опсегот и не охрабруваат во секој случај она. Ве молиме, видете на политики и домет од LeadershipGraphy за повеќе информации, и се сеќавам дека вие сте одговорни за содржината на која и есеј ќе ја поднесете.


ОЧЕКУВАЊА
Се очекува дека
секој учесниците внимателно да ги прочитате и целосно се разбере Услови / Правила на конкуренција, како и политиките и домет од LeadershipGraphy пред да влезат во конкуренција на сите.
секој есеј не надминува 2500 зборови (со исклучок на референци и дополнителни информации). Содржаен есеи се често полесно да се читаат и разбираат.
сите записи мора да бидат доставени по електронски пат на нашата веб-страница на интернет ( http://leadershipgraphy.org/submit ). Пријавите преку е-мејл (да речеме како прикачени датотеки), исто така, ќе се смета (но не се препорачува).
Секој влез биде оригинална работа на учесникот. Копирање есеј или содржината на други материјали, како што се интернет страници на некој друг е плагијат. Плагијати, како и било која друга форма на академската нечесност е високо препорачливо. Коавторство е дозволено. Поединец (или група, или комбинација од двете), исто така, може да поднесе повеќе од еден записи.
http://leadershipgraphy.org/compete


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center