LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1273378 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Три години postdoc позиција во компјутерски системи, Univ. на ТромсоЗначаен опис
Постдокторски соработник по компјутерски науки на Факултетот за наука и технологија, Одделот за компјутерски науки

Краен рок за аплицирање: 23. Ноември 2012

Пријави ќе бидат означени: Реф. 2012/3776


Универзитетот на Troms?, Факултетот за наука и технологија, има Кандидат на науките соработник позиција слободни. Позицијата е во прилог на Одделот за компјутерски науки.


Позицијата на постдокторски истражувања соработник срочен позиција за период од три години. Примарната цел на назначувањето е за научен соработник да се квалификува за работа во високи академски позиции. Никој не смее да биде назначен за повеќе од еден фиксен период како Кандидат на науките научен соработник во истата институција.Дополнителни информации за позицијата е достапна преку контактирање

Раководител на Сектор Tore Ларсен, телефон +47 77 64 40 44, е-mail: раскина на cs.uit.no.

За административни прашања, Ве молиме контактирајте го департментот? Кликнете ОК администрација,
телефон +47 77 64 40 36, е-мејл: administrasjon на cs.uit.no.Потребни документи за апликација (види подолу) ќе бидат испратени до:

Факултетот за наука и технологија

Универзитетот на Troms?

НЕ-9037 Troms?

НОРВЕШКА

Покрај тоа, самата апликација мора да бидат доставени по електронски пат преку формуларот на располагање на оваа страница.Позицијата? Кликнете ОК припадност

Универзитетот на Troms? (UIT) е најголемиот истражување и образовна институција во северна Норвешка со околу 9.000 студенти и 2.500 вработени. UIT е основачки член на Универзитетот на Арктикот, меѓународна мрежа на студии и институции за истражување на циркумполарно регионот. Двесте меѓународните договори се обезбеди активен академска размена на студенти и вработени со партнерските институции во светот.Одделот за компјутерски науки им нуди силна меѓународна истражувањето на животната средина со 12 tenured факултет членови, 8 асоцијативна професори, 6 технички / административни членови на персоналот и околу 20 докторанти од различни земји. Целта на Секторот е да ги унапреди истражувањето и наставата на компјутерски науки како дисциплина, да демонстрира лидерство во рамките на нашите области на интерес, и да придонесе за општеството преку нашето образование, истражување и дисеминација. Повеќе информации се достапни на http://uit.no/informatikk .Позицијата? Кликнете ОК областа на истражување / поле на работа

Истражување на Одделот за компјутерски науки е загрижен главно со технички системи аспекти на дистрибуирани и паралелни системи и апликации. Истражувањето се фокусира на развојот, спроведувањето, и експериментални испитувања на модели, архитектури, и механизми за дистрибуирани и паралелни апликации. Скалирање, перформанси, ракување на големи функција богати бази на податоци, хетерогеност, автономија и componentization се примери на загриженоста дека се однесува. Примена области вклучуваат високи перформанси компјутери, визуелизација, генетиката, информации пребарување и филтрирање, и здравствена заштита. Истражување платформи вклучуваат кластери, мрежи, дисплеј ѕидови, мобилни системи, и облак системи. Истражувачите се организирани во четири доброволно истражувачки групи, секоја со еден лидерКандидат на науките соработник ќе имаат основно претпоставен меѓу оддел? Кликнете ОК редовна со полно работно време факултет (проф. или Доц. Д-р), и ќе работат во рамките на една или повеќе од одделение? Кликнете ОК истражувачки групи. Во зависност од специфичноста на работата, дополнителни ко-супервизори можат да бидат назначени внатрешно или надворешно да одделот.Силата на високи перформанси дистрибуирани системи (HPDS) група е во фундаменталните истражувања на дистрибуирани, паралелно и повеќе јадрени системи, и во мултидисциплинарни истражувања примена на систем за истражување за да се пресмета зависни области на примена, односно временска прогноза и природните науки. Централните прашања студии вклучуваат скалабилни конкурентноста, ефикасни механизми меморија пристап, еднаков податочни структури и алгоритми, програма синтеза, составот на паралелни програми, run-time системи и енергетски ефикасни компјутери, системи за поддршка на човековите-компјутер интерфејси, соработка системи и делење на ресурси, и управување со податоци и обработка за податоци за интензивна биоинформатиката и генетиката апликации. Експерименти групата и објавува на теми, вклучувајќи примена на многу основни графика за обработка на единици да се зголеми ефикасноста на пресметки и визуелизации, прототип мулти-кориснички, на допир и уред без човечка интеракција компјутер, големи интерактивни визуализации со висока резолуција, плочки на екранот ѕидови, дистрибуирани системи, паралелно, многу и мулти-кор системи, интерактивни временските прогнози, природните науки, интерактивни дистрибуирани настапи, големи податоци, соработка и системи.Информацијата пристап (ВС) група се фокусира на облак врз основа пристап до информации системи и скалабилни платформа за мултимедијални апликации. Од особен интерес се основните структури и концепти поддршка приспособливост, вина-толеранција, само-управување, како и безбедноста во облак средини. Истраги се направени на целиот софтвер оџакот, од оперативни системи, лесни виртуелизација технологии, интра-облак работи-пати federating хетерогени облаците, за да аналитички работи-пати и непушачите апликации. Апликација фокус вклучува следната генерација спортски технологија, претпријатие социјални мрежи, и персоналните објавуваат / претплатите мултимедијални системи за забава.Медицински информатика и телемедицината група (МИ & Т) студии технички компјутерски науки прашања во рамките на пошироката областа на здравствената информатика, вклучувајќи ги и мобилните телефони базирани на социјалните медиуми и социјалните компјутерски игри за лицата со хронични болести, надзор електронски болест, само-помош системи за лицата со хронични болести, медицински сензор системи, електронска здравствена евиденција (EHRs), контексно осетливи комуникација во болниците, видеоконференција-базирани телемедицината системи и телемедицината системи во домови. Сите проекти се прави во соработка со, или тесно поврзан, Troms? Телемедицината лабораторија и норвешки Центарот за интегрирана заштита и телемедицината www.telemed.no, Универзитетската болница во Северна Норвешка, www.unn.no.Отвори дистрибуирани системи група (ОДС) студии адаптивни семантички middleware инфраструктура и системи кои може да се конфигурира да ги поддржи дадена видови на апликации и се прилагодува на животната средина и контекст промени. Групата акцент на поддршка за следната генерација на дистрибуирани апликации, како што се на мобилните платформи, составот-базирани веб апликации во реално време соработка и размена на информации. Конкретни прашања вклучуваат перформанси, скалабилност, адаптибилност, контексно-свест, конзистентност, сигурност и применети безбедност.На следниов линк нуди повеќе детален опис на секој истражувачка група:

http://en.uit.no/ansatte/organisasjon/forskning?p_dimension_id=88138&p_menu=28713


Подобност и други критериуми
Барања за квалификации

Успешното кандидат ќе има објавување рекорд кој го документира солидно познавање во компјутерската наука, и силна истражување вештини за техничките аспекти на експериментални компјутерски науки. Ние сме во потрага за кандидатите кои покажаа зголемен научни зрелост во нивниот избор на прашања, примената на методи и документација на резултатите. Резултатите од истражувањата мора да биде поддржана со темелно експерименти и анализа. Кандидатите без силна позадина во експериментални компјутерски науки истражување не ќе се смета за именување.За именување како Кандидат на науките соработник, подносителот на барањето бара:
Норвешкиот докторски студии од областа на тема загрижени или соодветните странски докторски студии признати како еквивалентни на норвешки докторски студии.Кога поднесувате барање за Кандидат на науките Стипендии, барателот е должен да достави предлог проект за квалификацискиот работа. Овој предлог треба да вклучува напредок план. Потребно е барателот да биде во можност да го заврши проектот за време на закажаната средба. Пред назначувањето на Успешниот кандидат и одделот мора да се договорат за основно претпоставен за проектот. Дополнителни ко-супервизори ќе се одлучи само по назначувањето.Акцент ќе биде спроведен за личен соодветност.


Краен рок за аплицирање
* 23 Ное, 2012


Дополнителни информации, и важни рачно
http://uit.no/informatikk
http://en.uit.no/ansatte/organisasjon/forskning?p_dimension_id=88138&p_menu=28713

Работните услови

Работното време првенствено се користат за истражување, истражувања поврзани со активности и истражувања администрација. Истражување колеги се очекува да учествуваат професионално во рамките на одделот со повремени совети од учениците; презентации за факултет и студентите, лабораториски задачи итн, во висина до 20% од позицијата. Позицијата не ќе вклучуваат редовно настава задачи.Успешното кандидатот мора да бидат подготвени да се вклучат на самиот / самата во тековниот развој на компјутерски науки како дисциплина, на одделот, и на универзитетот како целина.Надоместокот за оваа позиција е во согласност со Државниот плата скала код 1352.

А задолжително придонес од 2% до норвешкиот јавни услуги пензиски фонд ќе биде одземен.Проценка

Апликантите ќе бидат оценети од страна на стручна комисија. Мандатот на комисијата? Е да се преземат проценка на кандидатите? квалификации врз основа на писмен материјал презентирани од страна на апликантите, а детален опис изготвен за позиција.Барателите кои се оценети како најдобри квалификуван ќе бидат повикани на интервју. Интервјуто ќе меѓу другото имаат за цел да се разјаснат на барателот? Личните соодветноста за позицијата. Судењето предавање, исто така, може да се одржи.Универзитетот на Troms? сака да го зголеми процентот на жени во истражувачки позиции. Во случај кога две или повеќе кандидати се резултат да биде приближно подеднакво квалификувани, женски апликанти ќе им се даде приоритет.Апликација

Примената писмо и CV-то мора да се поднесе по електронски пат преку (Примени за оваа работа) на оваа страница.Покрај тоа, од страна на крајниот рок за аплицирање, четири (4) копии од следниве се испраќаат по пошта:
Писмо на примена
CV (кои содржат целосен преглед на образование, надгледувани професионална обука и професионална работа)
Заверени копии од дипломи
Имиња и-мејл адреса на референци
Формираат за документација на настава квалификации
Листа на работи и опис на овие (види подолу)Листата на работи треба да ги содржи следните информации:
авторот (ите), работата? насловот
за статии: списанието Името и обемот, првата и последната страница на статијата, годината на издавање?
за публикации: издавач, принтер, година на издавање, број на страници

Делата, објавени или необјавени, што барателот сака да бидат земени во предвид за време на процесот на оценување мора да бидат доставени во три (3) копии средена како три (3) комплетни сетови.Покрај тоа, барателот треба да обезбеди опис на неговиот / нејзиниот научни производство наведува која работи тој / таа смета најважните и затоа треба да биде главниот акцент на проценка. Краток опис на останатите останатите дела, исто така, ќе бидат вклучени за да се демонстрира длабочината на производство. Овие описи ќе биде прилог на апликацијата.

Овие додатоци и дела ќе бидат испратени, на денот на завршување на рокот за апликации, директно на:

Факултетот за наука и технологија

Универзитетот на Troms?

НЕ-9037 Troms?

НОРВЕШКААпликантите, исто така треба да се однесуваат на Ребалансот на прописи за именување postdoktor (Кандидат на науките научен соработник), stipendiat (р) и vitenskapelig Волшебник (Истражувачки асистент) позиции на Универзитетот во Troms? и со регулативите во врска со одредбите и условите на вработување за пораки од postdoktor (Кандидат на науките научен соработник), stipendiat (р), vitenskapelig Волшебник (Истражувачки асистент) и spesialistkandidat (жител).Прашања во врска со организацијата на работната средина, како на физичката состојба на местото на вработување, здравствени услуги, можност за флексибилно работно време, скратено работно време, итн можат да бидат насочени кон телефонскиот референца во оваа Објава.Универзитетот на Troms? има цели на политиката за човечки ресурси, кои потенцираат разновидност, и затоа ги поттикнува квалификувани кандидати да се пријават без разлика на нивната возраст, пол, функционална способност и национално или етничко потекло.Универзитетот на Troms? е IW (Инклузивна работното место) претпријатие, а со тоа ќе ги потенцираат правење на потребните приспособувања кон условите за вработените со намалена функционална способност за работа.Лични податоци се дадени во некоја апликација или на CV ќе бидат обработени во согласност со Законот што се однесува на обработката на личните податоци (Законот на личните податоци). Во согласност со Дел 25 подточка 2 од слобода на информациите, подносителот на барањето може да побара да не се регистрирани на јавната листа на кандидати. Сепак, на Универзитетот сепак може да одлучи дека името на подносителот на барањето ќе бидат јавно објавени. Барателот ќе добијат однапред известување во случај на таквото објавување.УНИВЕРЗИТЕТ НА Troms?

9037 Troms?

Норвешка


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center