LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1306377 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

75 стипендии за докторски студии во наука и технологија на Универзитетот Ланкастер во 2014 годинаЗначаен опис
Наука и технологија на Универзитетот Ланкастер поздравува апликации од сите студенти кои бараат да се започне докторски студии во октомври 2014 година. Наука и технологија во Ланкастер - инженеринг, Ланкастер центар за животна средина, математика и статистика, физика, психологија, Факултетот за Компјутери и комуникации и новосоздадените одделот за хемија - е во првите редови на растот и развојот на истражувањето на Универзитетот.

Факултет Студентските обезбеди целосна школарина, дарежлив стипендија и пристап до грант обука за истражување и се на располагање на двете дома / на ЕУ и во странство кандидати. Студентските надворешно финансирани понудени од страна NERC, EPSRC и BBSRC се исто така достапни, давајќи кандидатите шанса да работат во рамките на воспоставениот Stor-I и NOWNANO докторски центри за обука, и да биде дел од новосоздадената NERC финансиран Предвидуваат докторски обука партнерство.

Д-р Студентските ќе го поддржи исклучителни студентите кои би сакале да се спроведе истражување во сите области на наука и технологија, работат рамо до рамо водечките експерти во својата област. Наука и технологија Факултетот е дом на просперитетна и живописни заедница од околу 440 постдипломски истражување на студентите. Тој нуди сеопфатна програма за истражување развој нудејќи високо квалитетни можности за обука внимателно хармонизирани со истражувач развој Framework.

Ланкастер универзитет е постојано во кругот во рамките на првите 1% од универзитети во светот. Во последните Истражувања оценка вежба 92% од истражување е резултат да биде на меѓународно ниво, пласман на 15 Ланкастер од 147 институции во износ на истражување се смета дека се водечки светски.


Подобност и други критериуми
Финансирање и Подобност
За факултет стипендии, следниве финансиска поддршка ќе бидат примени:
Целосно финансирање на школарина
Стипендија од £ 13,863 годишно во согласност со RCUK упатства
Пристап до поддршка Грант Истражувања Обука
Стипендии ќе се кандидира за за 3,5 години за дома / ЕУ студенти и за 3 години за студенти во странство.
Грантови надворешно финансирани се предмет на различни услови, кои може да се истакнати од страна на релевантните сектори.


Краен рок за аплицирање
* Варира од програмата за програмата


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.lancaster.ac.uk/sci-tech/graduate_school/applications
http://www.stor-i.lancs.ac.uk/
http://www.envision-dtp.org/
http://www.lancaster.ac.uk/study/postgraduate/how-to-apply-for-postgraduate-study/
http://www.lancaster.ac.uk/nownano/

Како да се аплицира
Ние ќе ја советува да се поврзеш со вашата избрана оддел пред поднесување на вашата апликација.
За сите факултет стипендии, апликации треба да се направи преку онлајн апликација Ланкастер универзитет систем.
Стипендии надворешно финансирани се предмет на различни процедурите за апликација. Ве молиме контактирајте го точниот оддел за деталите наведени подолу. (Да се ​​вклучат Stor-Јас, Предвидуваат, NOWNANO)
Повеќе информации
За повеќе информации за достапноста на стипендии и да разговараат за потенцијални проекти понатаму, молам контактирајте го постдипломски координатор во вашата избрана оддел.


http://www.lancaster.ac.uk/study/postgraduate/how-to-apply-for-postgraduate-study/

http://www.lancaster.ac.uk/nownano/

http://www.stor-i.lancs.ac.uk/

http://www.envision-dtp.org/

http://www.lancaster.ac.uk/sci-tech/graduate_school/applications


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center