LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300865 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Франција: Lebesgue мајстор Стипендии 2014-2015Значаен опис
Регистрација за 2014-2015 е отворен.
Заврши онлајн формулар и испратете ја најдоцна до 31 март 2014 година. Само електронско поднесување користење на онлајн формулар ќе бидат разгледани.
Рокови

Апликации за 2014-2015 Lebesgue мајстор стипендии ќе бидат затворени на 31 март 2014 година. Апликантите ќе бидат информирани за исходот од процесот на селекција во средината на април 2014 година.


Подобност и други критериуми
Стипендии М1 се отворени за сите студенти кои имаат завршено диплома по математика (или поврзани) на крајот на учебната 2013-2014 година и не започна господар во математиката.
Стипендии М2 се отворени за сите студенти кои имаат завршено првата година на мајстор во математиката (или поврзани) на крајот на учебната 2013-14 година.
Процесот на селекција ќе се базира на академски квалитет на препис и препорака писма.
Процесот на селекција

Изборот ќе се врши од страна на Lebesgue Научниот комитет и на раководителите на Мајстор програми во Рен и Нант.
Д-р грант

По добивањето на Lebesgue Мајстор 2 стипендија, студентите имаат право на д-р грант предмет на одобрување на нивната мотивација, и под услов тие да добие Overal оценка од најмалку 14/20 на крајот на мајстор 2 програма.


Краен рок за аплицирање
* 31 март 2014 година


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center