LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1285008 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Развој на романот пресметковни методи за намалување на cavitation влијанието дизајнЗначаен опис
Две капитално финансирано д-р Студентските, која вклучува одржување на до 18.000 фунти годишно данок бесплатно и сите школарина, се достапни за развојот на романот пресметковни дизајн методи врз основа на 3D инверзна дизајн и автоматски оптимизација за дизајн на пумпи под cavitating услови со цел да се намалување на кавитација ерозија. Работата е спонзорирана од страна Ebara корпорацијата на Јапонија.

Студентски Опис
Кавитација има значителен ефект врз перформансите на многу критични хидраулични машини, како што се ракета пумпи, индустриски и морски пумпи, употреба при ниски температури пумпи, хидраулични турбини и пропелери. Значителен напредок е направен во нашето разбирање и моделирање на cavitation основање и дефект на главата. Во поново време значително истражувачки напори ојдено во подобро разбирање на кавитација ерозија. Кавитација ерозија става долната граница на големина на пумпа и оттаму влијае на вкупните трошоци на пумпи. Во многу апликации трговија добиени помеѓу кавитација барање и пумпа сценски настап резултати во намалување на ефикасноста на сцената на пумпата, а со тоа зголемување на емисиите на CO2. И покрај значителните напори во разбирањето кавитација ерозија има малку обид да го искористат овој подобрување на нашето разбирање на ерозија да се подобри дизајнот на пумпа фаза, така што ефектот на ерозија е намалена.


Подобност и други критериуми
Минимум Академски Потребно: А многу добар прв степен (еквивалент на Велика Британија прва класа почести степен) во соодветната дисциплина, како што се инженерство, математика или физика (пониска отценети BSc со мајстори нормално не ќе бидат прифатени како еквивалент на Велика Британија прв класа почести степен). Кандидатите треба да ги исполнуваат на англиски јазик барања на Универзитетот.


Краен рок за аплицирање
* 15 март 2014


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center