LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1334758 visitors today, Thursday, 21/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Динамична микротубули во Режија клеточната миграцијаЗначаен опис
За време на клеточната миграција, собранието на актин нишки генерира сили неопходни за издаденост на мобилен фронт, актин-миозин контракција вози повлекување на мобилен задниот дел. Инегрин содржат адхезија комплекси посредува пренос на овие сили да екстрацелуларниот подлогата и им овозможи на напред движење. Микротубули не се директно вклучени во сила генерирање или пренесување процеси, но го контролираат асиметрија на овие процеси и поларизацијата на клетката.

Ние знаеме дека присуството на динамичен микротубули во близина на испакнати мобилен кортекс е потребно да се стабилизира издаденост и оставете ја да продолжи. Сепак, Молекуларните механизми со кои се регулира микротубули мобилен издаденост остануваат да бидат разбрани. Знаеме голем број на фактори кои се ко-регулирање на микротубулите и актин динамика и овој проект ќе се истражуваат на функцијата на актин-микротубулите ко-регулатори во насока клеточната миграција.

Ќе работат во лабораторијата на Ана Straube во Одделението за биомедицински клеточна биологија во Ворвик Медицинскиот факултет. Групата е со седиште во Mechanochemical клеточна биологија Градење; наменски изградена лабораторија домување голем број на истражувачки групи заинтересирани во мобилните самоорганизирање, цитоскелетот и молекуларна мотори, како и state-of-the-art објекти во живо мобилен обработка на слика и анализа на сликата. Ќе бидат обучени во молекуларната биологија, биохемија и квантитативни живо ќелија слики пристапи.


Подобност и други критериуми
Треба да се одржи или се очекува да се постигне 1 или висок горниот 2 класа BSc степен и идеално магистер со заслуга или разлика во соодветната област. Искуство на користење на микроскоп да учат мобилен биолошки процеси, квантитативна анализа на слики на податоци и биохемиски / биофизички анализи да учат протеини протеински интеракции ин витро е пожелно. Познавање на Java и / или Matlab програмирање е исто така пожелна.


Краен рок за аплицирање
* Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www2.warwick.ac.uk/services/academicoffice/gsp/scholarship/typesoffunding/phd/chancellorsinternationalscholarships

За првичниот контакт, ве молиме пратете писмо (вклучувајќи ја и изјавата намери кариера) со целосна биографија (вклучително и листа на публикации), степен сертификати или записници плус две академски референци д-р Straube (a.straube @ warwick.ac.uk) .


Финансирање Забелешки:
Студентите ќе се очекува да аплицираат за д-р стипендии од нивната матична земја или за канцелар д-р стипендии ( http://www2.warwick.ac.uk/services/academicoffice/gsp/scholarship/typesoffunding/phd/chancellorsinternationalscholarships ). Забелешка рокот за пријавување за Студентските канцелар се во почетокот на јануари за влез во октомври.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center