LeadLearners.Org™ Thanks to all our 637990 visitors today, Tuesday, 04/Aug/2020

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Истражниот subglacial процеси користење дистанционнитеЗначаен опис
Голем број на пристапи постојат за следење на глечерите. Традиционалните методи вклучуваат следење референтни точки се наоѓа на глечерот површина со диференцијални GPS мерењата направени во текот на времето. Сепак, тешкотии во лесно пристапуваат на глечерите и трошоците се вклучени доведоа до развој на методи со кои може да се примени на сателитски и воздушни набљудувања. Еден таков пристап е преку анализа на синтетички Апертура Радарска (SAR) опсервации кои се способни за обезбедување на амплитудата и фазата информации. Овие мерења може да се користи за да го карактеризираат просторните варијации на глечерот површина и да се открие и прецизно мерење површина поместување. Овој проект ќе се користи високо просторна резолуција интерферометрични SAR (InSAR) слики од TerraSAR-X сателит за да се пресмета глечер брзина. InSAR добиени проценки брзината ќе биде интегриран со пакет на површината мерења за да се однесуваат глечер брзина на subglacial процеси. Овие вклучуваат забелешки од традиционалните GPS, на самото место subglacial безжична сонди и земјата продорен радар (GPR). Целта е да се разбере она што вози на одговор на глечерите на климатските промени.

Студентот ќе бидат обезбедени со обука во развој на сензор еколошки мрежи, како дел од меѓународно признати GLACSWEB тим http://envisense.org/glacsweb/ . Обука, исто така, ќе бидат обезбедени во далечинско набљудување и обработка на слика и техники за анализа. А спектар на софтвер е достапен за обработка на податоци и SAR анализа на слика која вклучува ENVI и ERDAS Замислете. Затоа, одредбите од овој грант ќе им овозможи на интердисциплинарни обука на студентите во широк спектар на вештини, вклучувајќи областа glaciology, далечинско набљудување, GPS и ГИС додека, исто така се здобијат со искуство кои работат како дел од истражувачки тим.


Студент на истражувањето ќе се приклучат Саутемптон е земјината површина Динамика група и GECEO. Училиштето одржува висок квалитет на glaciology поле Опрема за истражување на глацијални процеси. Ова вклучува TOPCON диференцијални GPS, нови Karcher HDS1000DE топла вода вежба, дупчење камера, дупчење талог семплер и мраз дупчалка со спирална бургија. На петрографски микроскоп за до тенка делот анализа е сместен во Palaeoenvironments лабораторија. Целосна обука во сите потребни техники ќе бидат дадени.


Подобност и други критериуми
Кандидатите треба да имаат или се очекува да се здобијат со првата или силна горниот втора класа степен, во соодветна дисциплина, не мора географија. Детали за тоа како да се применуваат се достапни од Факултетот, географија и екологија, Универзитетот во Саутемптон, SO17 1BJ, Телефон 023 8059 2216, е-мејл geog-pgr@soton.ac.uk. Неформални барања може да се направи за да се супервизор (е-мејл supervisor@soton.ac.uk). За најновите информации за постдипломски можности во рамките на Факултетот за географија, ве молиме посетете ја нашата веб страница http://www.soton.ac.uk/geography/postgrad/opps.html .


Краен рок за аплицирање
* 17 февруари 2014


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2020 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center