LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1265327 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Обработка на напредни материјалиЗначаен опис
Апликации се прифаќаат за д-р проект во областа на обработка на Напредно Материјали (титаниум легури, никел базирана superalloys, композитни материјали и нуклеарни материјали). Ова ги вклучува и конвенционални (вртење, мелење дупчење, брусење), неконвенционални (EDM, СКМ) машинска процеси.


Многу е веројатно дека истражувањето активности ќе вклучуваат индустриски соработка и релевантност.

Машинска истражувачка група во рамките на Школата на Машинскиот факултет на Универзитетот во Бирмингем има една од најдобрите машинска истражувачки лаборатории во било универзитет во Велика Британија со индустриски обем, state-of-the-art машински алати и анализа опрема. Истражување опфаќа широк спектар на традиционалните (вртење, со голема брзина фреза, лази храна мелење, дупчење и др) и неконвенционални (електрично празнење обработка, ултразвучни обработка итн) сечење процеси се фокусира на разбирање на влијанието на работните услови (намалување на брзина, се хранат стапка, животната средина, алатка материјали, лакови, испуштање на енергија итн) на аспекти како што се интегритет фактори парче површина (на пример, површината грубост, microhardness, микроструктурата измени, заостанати напони, замор перформанси), продуктивноста или функција димензионални точност, со следните импликации врз дел / систем својства и функционалност. Други истражувачки теми вклучуваат процесот на моделирање и симулација (првенствено вклучуваат методи на конечни елементи за да се развие предвидливо способност), како и иновативни процесот на развој. Имаме силна заеднички истражувања врски со индустријата.


Подобност и други критериуми
Апликантите мора да поседува прва класа почести или 02:01 степен по механички инженеринг или тесно поврзани со предметот и да бидат достапни за да започне во рок од 3 месеци од именувањето. Обично од 3 години студентски ќе ги покрие целосна академска школарина и да се обезбеди истражувач одржување стипендија од £ 14,400 годишно (без данок). Поради природата на финансирање, кандидатите мора да имаат право да се квалификува за дома (Велика Британија) или студент стапки на такси ЕУ. Апликации од кандидати кои не ги исполнуваат овој услов може да се смета во зависност од достапноста на финансиски средства.


Краен рок за аплицирање
* Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center