LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1261944 visitors today, Monday, 11/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р студентски врз населението генетиката на комерцијално важните европски школки



Значаен опис
А капитално финансирано позиција е достапна за високо мотивирани рана фаза истражувач (СЕ), кои ќе бидат регистрирани за д-р во Хофман лабораторија на Bielefeld Универзитетот. Оваа позиција претставува дел од Марија Кири почетна обука мрежа и нуди дарежлива стипендија од најмалку 3700 € месечно, која вклучува посветен мобилност додаток. На студентски ќе обезбеди обука во врвни населението геномска пристапи и нуди одлични можности за мрежно поврзување плус индивидуално приспособени за обука и индустриски пласмани. Студентот затоа треба да биде во силна позиција по нивното р да продолжи кариера во академијата или или индустријата.

Постои зголемената загриженост во текот на киселоста на океаните во светот. Во 250 години од почетокот на индустриската револуција, атмосферските нивоа на CO2 се зголеми 280-381 делови на милион и просечната океанот рН опадна 8,16-8,05. Човечки управувано емисии на CO2 продолжи да расте и почнаа да изпреварвам дури и најпесимистичките на ИПЦЦ модел сценарија. Како животот во океаните ќе се прилагодат на овој менување на животната средина? Особена загриженост беше изразена преку организми со силно калцифицираните школки како мекотели, нивната способност да се извлече карбонат јони од морската вода и ги вметне овие во нивните скелети може да се повеќе компромитиран.

Оваа позиција претставува дел од Марија Кири почетна обука Мрежа право кешот: калциум во менување на животната средина, финансиран од страна на ЕУ (Реф: 605.051) и координирана од страна на британската Антарктикот истражувањето. Целта на оваа мрежа е да се земе координиран мултидисциплинарен пристап кон разбирање на калциум регулатива и школка производство во четири комерцијално важни школки видови, кралот фестонирам (Pecten maximus), Пацификот остриги, (Crassostrea gigas), сини школки (Mytilus edulis) и меки школка мида (Mya arenaria). Мрежата се состои од 10 партнери од 6 европски земји, вклучувајќи истражувачки институти, универзитети и МСП. Како член на мрежата, студентите ќе се очекува да работат во соработка рамките на мрежата, учествува во европските обуки и потрошат и до 30% од нивната обука со друга мрежа партнер. Целосни детали на мрежата може да се најдат на www.cache-ITN.eu.

Студент на докторски ќе се врши населението геномска анкети до (з) врши споредбена анализа на населението структура на четири школки видови заедно со Европската меридијански Клајн, (ii) да се истражуваат како океанографски бариери и живот-историја комуницирате да ја креира структурата на населението; ( iii) се одреди релативната придонесот на генотип и фенотипски пластичност да плаќа морфологија и ultrastructure (iv) тест за потписи на избор на кандидат гени кои се вклучени во калциум регулатива и навредување.


Подобност и други критериуми



Краен рок за аплицирање
* 28 февруари 2014


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.uni-bielefeld.de/biologie/vhf/JH

Ние сакаме светла и високо мотивирани кандидати кои идеално поседува м-р или еквивалент во соодветната тема (на пример на населението, еволутивен или конзервација генетика, биоинформатиката). Студентот ќе биде одговорна за развој на bioinformatic гасоводот да се анализира Illumina Ограничување Мапа на Асошиетед ДНК (РАД) секвенца на податоци. Искуство на инсталирање и работа со Linux системи, анализа на високо-автопат секвенца податоци и пишување сопствени скрипти затоа пожелно, иако може да се обезбеди обука. Идеалниот кандидат, исто така, ќе бидат во можност да работат, како самостојно и како дел од мултидисциплинарниот тим. А висок стандард на говорен и писмен англиски јазик е потребно.

Студентот ќе се базира на Катедрата за животните Однесување на Bielefeld Универзитетот (www.uni-bielefeld.de/biologie/vhf/index.html). На одделот е најстариот од ваков вид во Германија и во моментов е домаќин на шесте главни инспектори, седум postdocs и над дваесет докторанти. Тој нуди стимулирање меѓународна средина и одличен истражувачката инфраструктура, вклучувајќи бренд нови молекуларна лаборатории. Работен јазик на Катедрата за е англискиот.

Да аплицираат за позиција, ве молиме да обезбеди: (i) мотивационо писмо вклучувајќи максимум 2 страна изјава на вашиот истражувачки интереси, релевантни вештини и искуство, (ii) на CV вклучувајќи објавување листа, (iii) имиња и податоци за контакт на три судии сакаат да пишуваат доверливи писма на препораките; (iv) заради следење, молам јасно вашиот националноста, полот, и каде што видов на објавувањето. Сите материјали треба да биде испратена како еден PDF датотека во: joseph.hoffman @ UNI-bielefeld.de со "кеш-р апликација 'во насловот.

Рокот за пријавување е 28 февруари 2014 година. Интервјуа ќе се одржи набргу потоа. Во склопот на датум за почеток е флексибилен и ќе зависи од временската рамка на повеќето квалификувани кандидати. За повеќе информации, ве молиме видете http://www.uni-bielefeld.de/biologie/vhf/JH или контактирајте Џо Хофман преку е-маил (joseph.hoffman @ UNI-bielefeld.de) со било неформални барања.

Подносителот на барањето мора да биде во првите четири години (со полно работно време противвредност истражување искуство) од нивното истражување кариери и се уште не имаат докторски студии. Ова е мерено од денот кога тие се стекнал со диплома која формално ќе ги дава право да се качат на докторат.
Во времето на вработувањето, истражувачите не мора да живееле или вршат нивната основна дејност (работа, студии и сл) во земјата на нивниот домаќин организација за повеќе од 12 месеци во текот на 3 години веднаш пред датумот на референцата.
Кандидатите може да биде од која било националност


http://www.uni-bielefeld.de/biologie/vhf/JH www.uni-bielefeld.de/biologie/vhf/index.html


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center