LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1273511 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Докторски обука во Синтетички БиологијаЗначаен опис
На EPSRC & BBSRC Центарот за докторски обука во Синтетички Биологија (SynBioCDT) е возбудлива нова соработка меѓу универзитетите во Оксфорд, Бристол и Ворвик. На програмата ќе се комбинираат водечки светски експертиза во областа на инженерството и физички и природните науки во сите три универзитети да се создаде новата генерација на академските и индустриските лидери во оваа важна ново поле. Синтетички биологија обезбедува можности за револуционерен напредок во основните науката и индустриската технологија. На CDT е четиригодишна програма за истражување и обука има силна индустриска врски и ќе биде многу мулти-дисциплинарен, прифаќајќи студенти од широк спектар на научни средини и се фокусира на примена на инженеринг принципи за дизајн на биолошки врз делови, уреди, и системи.


Главната предност на SynBioCDT е тоа што студентите не се бара да се избере д-р проект, додека по почетна научи фаза на обука, дозволувајќи им на повеќе информиран избор да се направи.

Во првите шест месеци на курсот се посветени на стекнување напредни теоретски и технички вештини, кои го формираат столбот на синтетичка биологија, цртање од инженеринг, математички, физички, хемиски и биолошки науки. Ова ќе биде во комбинација со истражување и комуникациски вештини за обука, преку комбинација на интензивна предавање курсеви и работа на проекти.

По завршувањето на предавал обука, две Прелиминарни истражувачките проекти на траење 10 недели ќе бидат преземени, од кои најмалку една ќе биде во институција која е примен на кандидатот. Суштинските р истражувачки проект, тогаш следи, исто така врз основа на институцијата-домаќин.


Подобност и други критериуми
Ве покануваме апликации од студентите со широк спектар на академски средини, вклучувајќи инженеринг, биологија, биохемија, физика, фабрика науки, хемија, статистика, математика и Компјутери кои имаат добиено, или се за цел да се постигне, силна 02:01 диплома или погоре. Може да се применува SynBioCDT преку дипломиран приемната процедури во Оксфорд, Бристол или Ворвик. Со примена на SynBioCDT преку една од овие универзитети, сте го идентификува како го претпочитаниот институцијата-домаќин. Ако вие исто така би сакале да се смета за прием на било кој од другите соработува универзитети, наведете го ова на вашето истражување изјава.


Краен рок за аплицирање
* Варира од програмата за програмата


Дополнителни информации, и важни рачно
Кандидати се охрабруваат да достави примерок од до датум за CV за проценка пред донесувањето на формалната апликација за програмата.

За Оксфорд, ова е на dtcenquiries@dtc.ox.ac.uk.

За Бристол, ова е на biol-postgrad@bristol.ac.uk.

За Ворвик, ова е на wisb@warwick.ac.uk

Целосна Студентските се на располагање на домашните студенти. Ограничен број на Студентските се достапни за ЕУ ​​и студенти во странство.

Рокови се разликуваат во зависност од институцијата-домаќин на вашиот избор. Ве молиме погледнете ја нашата веб страница за повеќе детали.

www.sbcdt.ox.ac.uk


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center