LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1287086 visitors today, Thursday, 14/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р студентски во Предвидливо токсикологија Користење Chemoinformatics ПристапиЗначаен опис
Д-р студентски, за три години, почнувајќи во април 2014 година, е понудена во предвидливо токсикологија користење chemoinformatics пристапи. Истражувањето ќе се фокусира на предвидувањето на потенцијалните ефекти за здравјето и животната средина од изложеност на мали органски соединенија и наночестички. На студентски ќе биде лоцирана во Факултетот за фармација и Biomolecular науки во Ливерпул Џон Мурс Универзитетот. Ливерпул Џон Мурс Универзитетот е меѓународно призната за својата работа во компјутерски-базирани (во силико) техники и предвидливо токсикологија, развој модели со севкупната цел на намалување на потребата за животни во токсиколошки тестирања.

На д-р студентски е во областа на компјутерски-базирани предвидување на потенцијалните ефекти на хемикалии, вклучувајќи наночестички, за човекот и за животната средина соодветни видови. Целта на оваа студентски е да се развие пресметковни модели и да им помогне во развој на бази на податоци на информации релевантни за токсичност. Моделирање техники вклучуваат развој на категории за читање низ, (квантитативни) односи структура-активност ((П) САРС), компјутерската хемија и молекуларна моделирање. Успешното кандидат ќе помогне во известување на проектот и планирање, како и други истражувачки проекти во областа на компјутерски-базирани предвидување на токсичност.

Општи информации:

Студентот ќе се регистрирате првично за доделување на Магистрант и ќе се очекува да се префрли на д-р регистрација во рок од 12-15 месеци (предмет на задоволителен напредок и одобрување на извештајот трансфер).

А се ослободени од данок р стипендија од £ 13,726 годишно плус школарина Велика Британија / ЕУ е на располагање за три години. Не студенти ЕУ ќе мора да ги финансираат разликата меѓу домот такси и меѓународни такси. Датум за почеток е април 2014 година.


Подобност и други критериуми
Кандидатите се очекува да имаат:

барем горниот втора класа Достигнувања степен (или еквивалентен) во која било соодветна биолошки, хемиски, биохемиски, токсиколошките, информатика или компјутерската наука, или поврзана со полето или
релевантен магистерски степен.


Краен рок за аплицирање
* Спроведување на што е можно поскоро


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.jobs.ac.uk/job/AIB978/phd-studentship-in-predictive-toxicology-using-chemoinformatics-approaches/

Апликации треба да биде во форма на:

А писмо конципирањето вашиот интерес во, и релевантно искуство за, позицијата (максимум една страница). За кандидати кои не се членки на ЕУ мора да постои јасна изјава објаснувајќи како што би се очекувало да ја плати разликата во ЕУ и во странство такси.
А C.V. (Максимум две страни) вклучувајќи ги имињата на двајца судии.
Неформални прашања треба да се однесува на проф Марк Кронин (mtcronin@ljmu.ac.uk). Апликации, исто така треба да се доставуваат по електронски пат, со 05:00 (по локално време) на 28thof февруари 2014 на проф Марк Кронин преку копчето 'Примени' подолу.

http://www.jobs.ac.uk/job/AIB978/phd-studentship-in-predictive-toxicology-using-chemoinformatics-approaches/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center