LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1333693 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете
Тагови / Категории
Фитопатологија Растителна биохемија Микробиологија Стомакот биологија Храна наука Пресметковни системи и биологија Biological Chemistry Студентските капитално финансирано Факултетот Студентите во светот Финансиран р Д-р Март 2014 Д-р Проект Норвич Докторски обука партнерство Октомври 2014 Ќелија и Развојна биологија Наука за посевите Генетиката Инсекти биологија Фармацевтски биологија Растителна микроб интеракции Структурни биологија

Име на стипендија / програма

Норвич Факултетот докторски обука партнерствоЗначаен опис
На Норвич Факултетот докторски обука партнерство нуди р Студентските во една од најголемите и најуспешните центри за биолошки и биотехнолошките истражувања и обука во Европа. Партнерството има меѓународен углед за истражување и обезбедува центар на совршеност за постдипломска обука со прва класа истражувачки капацитети.

На Норвич ДТП е избран од страна BBSRC да биде еден од новите центри на Велика Британија за Bioscience докторски обука со задача да подготви bioscientists на иднината, преку доделување на д-р обука во областите од стратешко значење.


Подобност и други критериуми
Ние нудиме Студентските капитално финансирано за октомври 2014 влез и се во потрага по талентирани студенти со истражувачки интереси во која било од следниве области:
Biological Chemistry
Ќелија и Развојна биологија
Пресметковни системи и биологија
Наука за посевите
Храна наука
Генетиката
Стомакот биологија
Инсекти биологија
Микробиологија
Фармацевтски биологија
Растителна биохемија
Растителна микроб интеракции
Фитопатологија
Структурни биологија


Краен рок за аплицирање
* Може да ја одложи за од програмата за програмата


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center