LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304015 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р студентски - Молекуларна динамика симулации на Polylactic киселина (Pla) биоразградливи полимериЗначаен опис
Финансиран од страна на Проектот на Европската комисија FP7 со човечките ресурси нуди р студентски со до? 14.500 годишно достапни за три години, надоместоци Велика Британија / ЕУ се вклучени *

Скратено работно време универзитет, како дел од проектот на Европската комисија FP7, бара високо мотивирани дипломирани да ја преземе оваа возбудлива истражувачки проект.

Целта на проектот е да се развие континуирано, многу прецизна, метал бесплатни полимеризација на Polylactic киселина (Pla) со користење на алтернативни енергии за реактивни истиснување. PLA се покажа најатрактивните биоразградлив полиестер и поседува одлични механички својства кои можат да се разложи во не-токсични метаболити од био-организми.

Докторските студии ќе се конкретно да се фокусираат на симулација на молекуларно механика на алтернативна енергија влијание и интеракции во рамките реакција систем за време PLA полимеризација. Симулација на студии ќе ги покрие основање и интеракцијата помеѓу алтернативни извори на енергија и системот реакција. Алтернативна енергија влез ќе бидат интегрирани во софтверот Лудовик за да се овозможи симулација на вградени алтернативна енергија. Паралелно конечни елементи за анализа ќе се користи за да се разбере молекуларните интеракции помеѓу системот реакција и алтернативен извор на енергија. Потоа процесот на полимеризација ќе бидат симулирани користење Лудовик и ново интегриран рутини. Итеративен процес на оптимизација со користење на резултатите од онлајн и off-line реакција кинетика ќе бидат спроведени. Користење на оптимизиран софтвер скала нагоре стратегија за процесот ќе биде даден, оценува и материјали база на податоци ќе бидат развиени за употреба од страна на партнерите на проектот. Успешното кандидат ќе работи со партнери во проектот од Германија, Белгија, Франција, Полска, Шпанија и Италија плус на лаборатории во текот на студиите р ќе имаат можност да работат во партнер?.

За почетен дискусија за проектот, ве молиме контактирајте со д-р Hrushikesh Abhyankar (haabhyankar@cranfield.ac.uk) или Д-р Џејмс Njuguna (j.njuguna @ cranfield.ac.uk)

Предвидените Датум на почнување: побрзо


Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 2013/04/01


Дополнителни информации, и важни рачно
Влегување Потребно: Кандидатите треба да имаат прв или горниот втора класа Велика Британија почести степен или еквивалентно во поврзани со темата, како што се Молекуларна симулација, Кинетичка реакции, моделирање, Полимер науката или хемиско инженерство. А добро разбирање на полимер хемија и основни познавања на Лудовик софтвер е исто така пожелна. * Кандидатите се подобни за Стипендии до? 14.500 годишно за време на траењето на наградата зависи од квалификации и искуство. Овој студентски ќе ги покрие школарината за само квалификувани студенти Велика Британија / ЕУ. Не студенти Велика Британија / ЕУ се обврзани да плаќаат скратено работно Универзитетот школарина, да дознаете повеќе на www.cranfield.ac.uk/sas/fees/


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center