LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1284844 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Далечинско набљудување на вода својства со употреба на Раман спектроскопијаЗначаен опис
Проектот подразбира употреба на Раман спектроскопија за далечинско набљудување на температурата на водата, соленоста и orgainic содржина како функција на длабочина, во крајбрежните и внатрешна пловидба. Моментов, не постои прифатлив метод за мапирање на подземни температура (или други) профили и развивање на оваа способност може да има многу големо влијание во областа на животната средина, науката и климатските промени.

Експерименти ќе вклучува комбинација на лабораторија, со седиште и на терен со седиште мерења и техники, како што LIDAR, време-решено мерења на интензитетот на светлина полиња ниска користење photomultipliers, и многовариантното анализа на Раман и флуоресценција спектри ќе се искористи. Проектот е првенствено експериментална, сепак постои значителен простор за теоретска или нумеричкото моделирање студии. Примерите вклучуваат моделирање на подводни светлина полиња и анализа на LIDAR враќање сигнали да се извлече информации за температурата, соленоста, органски состојки, и честички ..

Овој проект ќе одговараат на мотивирани студенти заинтересирани за оптички физика, далечинско набљудување, и Раман спектроскопија. Вештини во експериментален дизајн, теренска работа, анализа на податоци, статистички методи, како што многовариантното и регресивна анализа ќе бидат поволни,


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 31 март 2014 година


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.hdr.mq.edu.au/information_about/research_degrees/applications

Финансирање Забелешки:
2014 MQRES стипендија е $ 25.392 годишно даночно ослободување за 3 години. Применуваат веднаш, сепак мора да бидат способни да демонстрираат 1) силна академските перформанси и 2) истражување искуство во износ од најмалку една година со полно работно време и / или рецензирани истражување активност. Наведете детали за истражување излези како теза апстрактно, конференција или списание публикации, практиканти и награди / одликувања. Дополнителни информации можат да се најдат на http://www.hdr.mq.edu.au/information_about/research_degrees/applications


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center