LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1312353 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Истражување на цефалоспорин антибиотици од месото и млечните производиЗначаен опис
Цели на проектот
1. Да се ​​развие и валидирајте методи за остатоци цефалоспорин во храната.
2. Трансфер на методологијата за цефалоспорини на VPHRL, па тие може да се користи за целите на следење.
3. Го испитаат влијанието на цефалоспорини на мајчин стартер култури, стабилноста за време производ производство и дистрибуција во различни млечни производи.
4. Да шират истражување за клучните засегнати страни.

Цефалоспорини се клучен антибиотик се користи во третманот на бактериски инфекции кај животни за производство на храна. Нивната употреба во синџирот на исхрана во моментов е ограничен на 4-та генерација лекови, бидејќи на потенцијалот за развој на антимикробна отпорност. Постои загриженост во врска со екстра-етикета користење на овие производи, особено администрацијата да живина и директно вбризгување на нула повлекување производи во вимето на млечни крави. И двете од овие приоди може да резултира со несакани остатоци се откриени во синџирот на исхрана. Не постои метод на располагање во националните референтни лаборатории за анализа на цефалоспорин антибиотик остатоци во храната во моментов. Ова е најверојатно се должи на тешкотијата во анализата на овие супстанции. Овој проект ќе се реши овој јаз, преку развивање и потврдување мулти-остатоци LC-MS/MS методи открие цефалоспорин антибиотици во млеко и месо. Излез од проектот ќе биде да се пренесе стандардни процедури на VPHRL на Backweston. Дополнителна обука ќе се одржи за поддршка на трансфер на технологија на VPHRL.

Проектот исто така ќе изврши проценка на цефалоспорин антибиотици во млекото ризик. Постои значителна побарувачка во моментов од млечната индустрија за да се обезбеди "независни совети" за млечната индустрија и земјоделците. Во моментов, било позитивни рефус млеко примероци се испраќаат надвор од островот за анализа под надзор за здравје на животните компании. Проектот ќе го поддржи индустријата преку обезбедување на независни совети во оваа област. Проектот, исто така, ќе ги испита потенцијалот за различни цефалоспорин антибиотици за да се контаминираат синџирот на исхрана следните одобрени и неодобрени начини на администрација. Млеко ќе бидат собрани од третирани животни и потенцијал да контаминираат преработени млечни производи ќе бидат оценувани. Информации произведени од оваа работа може да поддржува истражувања во областа на антимикробна отпорност со обезбедување на повеќе сеопфатна анализа на податоци. Оваа информација може да доведе до повеќе одржливо користење на антибиотици и намалување на нивниот потенцијал за загадување на животната средина.


Подобност и други критериуми
Дипломирано 2,1 или подобро во хемија, биолошки науки, или поврзани со темата. Подносителот на барањето ќе се регистрирате за д-р во Корк Институтот за технологија. Истражувањето во овој проект ќе се спроведе главно на Teagasc Храна истражувачки центар во Даблин. Кандидатот треба да имаат одредено искуство во областа на хроматографски техники. Знаење и искуство на bionanalytical техники како растворувач extyraction, цврста фаза екстракција и масена спектрометрија ќе биде предност.


Краен рок за аплицирање
* 31 Јануари 2014


Дополнителни информации, и важни рачно
Награда
На д-р Стипендии е заеднички проект за истражување помеѓу Teagasc, храна истражувачки центар и Катедрата за хемија, Корк Институтот за технологија. Студентот ќе се базира на Teagasc истражувачки центар на Ashtown, Даблин 15 и ќе бидат регистрирани во Корк Институтот за технологија, кои работат под надзор на д-р Амвросиј Furey во соработка со Teagasc претпоставен, д-р Мартин Danaher. Стипендии ќе почне што е можно поскоро по 1 март, кога најсоодветен кандидат е именуван.

На Друштвото обезбедува стипендија од 22.000 € годишно. Колеџ такси (3000 € годишно за граѓаните на ЕУ; 9000 € годишно за граѓаните не ЕУ) се платени од страна на студентот од стипендија која е возможна за 4 години.

Дополнителни информации / Апликации
Д-р Мартин Danaher, Teagasc храна за истражување, Ashtown, Даблин 15, Република Ирска
e-mail: martin.danaher @ teagasc.ie
Д-р Амвросиј Furey, Одделот за Хемија, Корк Институтот за технологија
e-mail: ambrose.furey @ cit.ie

Пријава Постапка
Прати електронска копија од кратка биографија и писмо за интерес истовремено:
Д-р Мартин Danaher, e-mail: martin.danaher @ teagasc.ie
Д-р Амвросиј Furey, e-mail: ambrose.furey @ cit.ie


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center