LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1262630 visitors today, Tuesday, 12/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Д-р стипендии во компонирање Резервоар Симулација инволвирани комплексни Фаза рамнотежатаЗначаен опис
Д-р стипендии во компонирање Резервоар Симулација инволвирани комплексни Фаза рамнотежата е на располагање во Центарот за енергетски ресурси инженерство на Техничкиот универзитет на Данска (www.cere.dtu.dk).

Проектот е спонзориран од страна на меѓународни нафтени компании и се занимава со точноста на термодинамички модели, и сигурноста и ефикасноста на фазата рамнотежа пресметка алгоритми во компонирање резервоар симулации вклучуваат комплексни фаза рамнотежата.

Проектот се состои од две теми: еден на "Напредно Термодинамички модели за Резервоар Симулација на Резервоар процеси со Повеќефазен рамнотежа", а друг на "стабилност анализа прескокнува за Повеќефазен компонирање Резервоар Симулација". Проектот може да се прошири во иднина во однос на темите и човек моќ под иста тема за составот симулација инволвирани комплексни фаза рамнотежа, под услов дополнително финансирање ќе стане достапен.

Обемот на проектот опфаќа комплекс резервоар процеси, како што се производство на мазут со пареа и растворувач, подобрена масло за обновување со CO2, како и развој на течни богата шкрилци (LRs) резервоари. Сите овие процеси вклучуваат многофазен рамнотежа, која додава некои предизвици во резервоарот симулации во однос на фазата рамнотежа опис и пресметка. Ние планираме да истражи како различни термодинамички описи ќе влијае на резултатите од симулација и колку е важно да се вработат повеќе точни термодинамички модел за комплекс многофазен рамнотежа.

Различни термодинамички модели ќе бидат тестирани со посебен фокус на неколку напредни термодинамички модели кои се верува дека се подобри во опишувањето многофазен рамнотежа. Ние исто така, планираат да се подобри пресметковни ефикасност за резервоар симулации со ригорозни опис на многофазен рамнотежа, каде што се очекува времето се користи во фаза рамнотежа пресметка за да се зголеми драстично, особено во неговата стабилност анализа дел. Тоа ќе биде испитана како да ги заобиколат стабилност анализа на горенаведените многофазен рамнотежа сценарија на ефикасен и сигурен начин. За LRs, конкретно прашање во врска со влијанието на капиларниот притисок врз фаза рамнотежа ќе се оценува.


Подобност и други критериуми
Апликантите треба да имаат магистратура преференцијално во хемиски инженеринг, хемија, нафтени инженеринг, или применета математика или сличен степен со академско ниво еквивалентно на степен на мајсторот. Подносителот на барањето се очекува да имаат добро познавање на применетата термодинамиката, надлежностите во развојот на математички модели, и вештини во програмирање.


Краен рок за аплицирање
* May 15, 2014


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.dtu.dk/english/Education/phd/Applicant/Pre_acceptance(1
http://www.dtu.dk/english/career/job?id=032f6529-e95a-4d57-b939-2af0be5f69cf
http://www.dtu.dk/english/Education/phd/PhDguide

Ве молиме имајте предвид дека формалната апликација за оваа позиција мора да се поднесе до 15 март 2014 година преку веб-сајтот ДТУ
http://www.dtu.dk/english/career/job?id=032f6529-e95a-4d57-b939-2af0be5f69cf

Стипендија за докторски студии е предмет на академски одобрување, а кандидатите ќе бидат запишани во еден од општите програми за образование на ДТУ. За информации во врска со општите услови за запишување и општото планирање на студии, стипендија, ве молиме видете на ДТУ р Водич ( http://www.dtu.dk/english/Education/phd/PhDguide ).

Проценка на кандидатите ќе се врши од страна на професорот Erling Х Stenby, професорот Мајкл Л Michelsen и виш истражувач Веи Јан.

Ние нудиме интересен и предизвикувачки работа во меѓународна средина се фокусира на образование, истражување, јавниот сектор консултантски услуги и иновации, кои придонесуваат за подобрување на економијата и подобрување на социјалната благосостојба. Ние се стремиме за академски совршеност, колегијален однос и слобода темпериран од одговорност. Техничкиот универзитет во Данска (ДТУ) е една од водечките технолошки универзитет во северна Европа и репери со најдобрите универзитети во светот.

Плата и именување однос на се во согласност со тековните правила за докторски студии на студентите. Периодот на вработување е 3 години. Позицијата е предвидено со целосна полза (пензиско, празници ...) и месечна плата со почеток во околу 25 000 дански круни (3.300 евра).

Студентите р ќе бидат надгледувани од страна на постар истражувач Веи Јан, професорот Мајкл Л Michelsen, а професорот Erling Х Stenby.

За повеќе информации во однос на позицијата д-р, ве молиме контактирајте со постар истражувач Веи Јан (weya@kemi.dtu.dk) или професор Erling Х Stenby (ehst@kemi.dtu.dk).

Апликациите мора да бидат поднесени како еден PDF датотека која содржи материјали треба да се даде на разгледување. Ве молиме отворете го линкот "" аплицираат онлајн "и да се пополни во формуларот за апликација и да го прикачите на следните документи:
• Писмо мотивирање на апликација (мотивационо писмо)
• Кратка биографија
• Одделение записници и BSc / м-р диплома
• ексел лист со превод на оценките до систем данскиот оценување (погледнете го упатството и ексел табела на http://www.dtu.dk/english/Education/phd/Applicant/Pre_acceptance (1))

Кандидатите можат да аплицираат пред да добие степен нивниот господар, но не можат да почнат, пред да ги примени.

Сите заинтересирани кандидати, без оглед на возраста, полот, раса, религија или етничка припадност се охрабруваат да аплицираат.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center