LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1261848 visitors today, Monday, 11/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Ефикасен моделирање и оптимизација на напредни нано-plasmonic оптички biosensors и маркериЗначаен опис
Целта на овој проект е да се развие ефикасен моделирање техника за квантитативните опис, анализа и оптимизација на напредни интрацелуларен biosensors [1] и маркери за истражување и терапија, со користење на оптички резонанци на метални наночестички (NPS). Техника ќе се базира на резонантната држава експанзија (RSE), нова моќна теориски метод во електродинамика и бран оптика, неодамна измисли и развиени од страна на супервизори проектот [2]. На RSE ќе ви овозможи да се произведе брз и прецизен пресметковни алатка, надминување на брзината ограничувањата на моментално достапни методи, за дизајн и оптимизација на plasmonic NPS. Ова ќе ги подобри нивниот развој, изработка, и го користат во биотехнологијата апликации.
Специфични цели на проектот вклучуваат:
(I) Одредување на резонантната членки на NPS на произволно форма и состав и нивните пертурбации од аналити;
(Ii) Пресметка на апсорпција и расејување својства на NPS и нивните промени поради аналити;
(Iii) за оптимизација на чувствителноста на плазмонот НП-базирани biosensors и апсорпцијата пресек на маркери.

Ова е интердисциплинарна проект кој ги поврзува теоретската физика, математика, компјутери, и биолошките науки. Најголем дел од проектот е теоретски и пресметковни истражување, и ќе бидат изведени во кондензирана материја и фотоника теорија група во Кардиф, во соработка со Biophotonics експерименталната група предводена од ресор Langbein и Borri. Таму ќе биде истражување посети на индустриски партнер на проектот BBInternational (Кардиф) и во групата на проф Самерс на Свонси да добие обука во изработка и апликации на NPS и да се добие подобро разбирање на барањата за моделирање алатка за се развива.


Подобност и други критериуми
Европската / Велика Британија Студентите Само


Краен рок за аплицирање
* 1 април 2014 година


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center