LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1333599 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Арнолд Heidsieck Стипендии во САД за студенти во хуманитарни наукиЗначаен опис
Фонд за стипендии на Арнолд Heidsieck поканува апликации од БА-студенти во економијата кои во моментов се запишани на германски универзитет и да имаат фокус на германската култура, јазик, историја, музика, или уметноста во нивните студии.

Во 2014 година неколку стипендии за еден или два семестри на универзитети во САД ќе бидат доделени за прв пат да им помогне со патување и трошоци за живот во странство. Изборот е врз основа на писмени барања.


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 27 Март 2014


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.zeit-stiftung.de/home/index.php?id=51&lang=en

http://www.zeit-stiftung.de/home/index.php?id=51&lang=en

Арнолд Heidsieck (1937-2009), филозоф и германски филолог, научи како професор на Универзитетот во Јужна Калифорнија во Лос Анџелес. Роден во Лајпциг и израснат во Breslau, Heidsieck студирал теологија во Тубинген и ја напиша својата докторска дисертација во книжевните студии на Freie Universität Берлин. Неговото истражување првично центриран на Кафка и неговата интелектуална современици, неговата подоцнежна работа се фокусираше на германскиот повоена литература и прикази на холокаустот.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center