LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304228 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете
Тагови / Категории
TIGP Март 2014 Одржлив Хемиски Наука и технологија Биодиверзитетот Молекуларна медицина Молекуларна и клеточна биологија Молекуларна и биолошки земјоделски науки Хемиски биологија и молекуларна биофизика Тајван Д-р Капитално финансирано Азија Молекуларна наука и технологија Биоинформатиката Нано Наука и технологија Земјата систем за наука Интердисциплинарна невронски мрежи Социјалните мрежи и човечки центриран компјутер Академија Sinica

Име на стипендија / програма

Тајван Меѓународниот дипломиран програма. А во собата на д-р програми понудени на англиски јазик во ТајванЗначаен опис
Тајван Меѓународниот Додипломски програма е д-р програма, започна во 2002 година, од страна на Академија Sinica, пред се истражувачка институција на Тајван. Во соработка со врвни универзитети во Тајван, Академија Sinica нуди напредни, интер-дисциплинарен д-р Програми, во девет полиња, кои се простираат на природните и физички науки, како и пресметковни лингвистика. TIGP студентите ќе научат во сите англиски настава и истражувачки опкружувања, и уживајте пристап до светска класа факултет и state-of-the-art истражувачки капацитети на Академија Sinica и партнерските универзитети. Сите апликанти кои се примени TIGP ќе добијат стипендија од Академија Sinica. Стипендија нивоа ќе долари 11.000 годишно, а ќе бидат доделени за првите три години.

За повеќе детали, посетете ја http://tigp.sinica.edu.tw/ .

TIGP нуди дванаесет-р програми во 2014 година:

Хемиски биологија и молекуларна биофизика
Молекуларна наука и технологија
Молекуларна и биолошки земјоделски науки
Биоинформатиката
Молекуларна и клеточна биологија
Нано Наука и технологија
Молекуларна медицина
Земјата систем за наука
Биодиверзитетот
Интердисциплинарна невронски мрежи
Одржлив Хемиски Наука и технологија
Социјалните мрежи и човечки центриран компјутер
Нема такса за молба е потребно.

За повеќе информации, Ве молиме контактирајте TIGP Прием канцеларија


Подобност и други критериуми
Во принцип, кандидатите мора да се заработени диплома и / или магистрирал страна на време тие аплицираат за прием во Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP). Кандидатите кои имаат завршено само дипломски обично се примени во програмата на мајстор, а потоа се упатил кон д-р програма по завршувањето на курсеви мајстор. Ве молиме имајте предвид дека молекуларна и клеточна биологија прифаќаат само кандидатите со магистерска диплома.


Краен рок за аплицирање
* 31 март 2014 година.


Дополнителни информации, и важни рачно
http://tigp.sinica.edu.tw/index.html
http://tigp.sinica.edu.tw/

За дополнителни информации, Ве молиме посетете http://tigp.sinica.edu.tw/ index.html .


Услови за пријавување:


Диплома и / или Магистер на науки
Во принцип, кандидатите мора да се заработени диплома и / или магистрирал страна на време тие аплицираат за прием во Тајван Меѓународниот Додипломски програма (TIGP). Кандидатите кои имаат завршено само дипломски обично се примени во програмата на мајстор, а потоа се упатил кон д-р програма по завршувањето на курсеви мајстор. Ве молиме имајте предвид дека молекуларна и клеточна биологија прифаќаат само кандидатите со магистерска диплома.

Академски препис
Официјално записници од сите запишани колеџи или универзитети треба да бидат испратени до Управата TIGP Запишување. Записници може да се испрати директно од страна на Секретарот на секоја институција или доставени со барањето во запечатени коверти. Ве молиме да обезбеди објаснување за било кој не-стандардни систем на оценување. Записници или евиденција на сите курсеви, семинари и испити, вклучувајќи оценки, резултати, оценување скали, и conferrals на степени, мора да биде на англиски јазик. Сите преводи треба да биде целосна верзии на изворните евиденции.

Познавање на англискиот јазик
Студенти од земји кои не се од англиско говорно подрачје, се очекува да читате, пишувате, сфати, и зборува англиски, со цел да бидат примени за постдипломски студии. Кандидатите чии прв или мајчин јазик не е англискиот, се бара да ги преземат тест за познавање на англискиот јазик како дел од процедурата за аплицирање. Една од следниве јазик тест резултатите мора да бидат обезбедени за апликација. Ве молиме имајте во предвид дека резултатите од тестовите доставени мора да бидат земени во последните две години. Апликантите треба да се осигура дека тест резултат (и) да се испратат до TIGP Запишување на Канцеларијата пред денот универзитет регистрација. Ние не можеме да се вратат овие документи за вас.
Иако англискиот јазик услов за прием може да се разликуваат во соодветните програми, се препорачува барања се како што следува:

TOEFL: Вкупно ТОЕФЛ резултат од 79 на интернет-базирани, 213 за компјутерски-базирани или 550 на хартија-базирани се препорачува како минимален услов за членство на сите програми. Ве молиме имајте предвид дека институционалната ТОЕФЛ нема да бидат прифатени, туку само ETS Меѓународниот ТОЕФЛ ќе бидат прифатени.
ИЕЛТС: А минимум целокупниот состав резултат на 5.5 врз Академски Тест на англиски јазик за тестирање на системот (IELTS) земени во последните две години е потребно.
GEPT: Во прилог на ТОЕФЛ и ИЕЛТС, кандидатите во Тајван може да потрае Генералниот владеење на англискиот јазик за тестирање (GEPT), спроведено од страна на јазик обука и центар за тестирање. Под оваа опција, кандидатите треба да ги достават своите високо-средно ниво сертификат со апликацијата.

Додипломски рекорд Испитување
е. GRE Општи тест (барања се разликуваат според програмата)
Ве молиме погледнете со специфичните барања на вашата програма, листа на можни GRE замена опции, од страна на програмата, е достапна тука.
b. GRE Предмет тест (барања се разликуваат според програмата)
Ве молиме погледнете го специфичните барања на вашата опција, која може да се најде на индивидуална програма сајт, преку програми портал.

Изјава за намена
Ве молиме дадете датотека кратка изјава на вашиот научни и стручни интереси и цели, како и целите на вашата кариера. Содржи опис на вашето минато достигнувања кои не се гледа од испитувањето на другите поднесени документи. Пријавите вашите резултати, доколку е применливо, на било истражување е во тек. Листа на членства во научни, стручни, или почесен општества. Оваа изјава мора да биде напишана на англиски јазик од страна на барателот. Тоа не мора да бидат напишани на друг јазик и преведени за подносителот на барањето од страна на друго лице.

Три (3) писма на препораките
Ќе мора да ни обезбеди 3 судии кои ќе добијат вашето барање за да се оцени и да препорача вашата ефикасност и потенцијал. Еден од буквите е можност обезбедени од страна на тезата советник на апликантот.

Дополнителни информации
Во оценување на вашата академска позадина, приемната комисија ќе најдете дека е корисно да имаат дополнителни информации за вашата професионални искуства, публикации и други оригиналното дело. На посебен лист хартија, накратко опишете професионални искуства повеќето релевантни за вашата област на студии. Исто така, Ве молиме да доставите копии од било хартија, публикации, или други материјали кои може да послужат за поддршка на вашата апликација. Бидете сигурни дека вашето име и програмата за која аплицирате се наведени на било такви документи. Како што е наведено претходно, не можеме да се вратат овие документи за вас.

Во дополнение на општите TIGP примена барања наведени тука, ве молиме бидете сигурни дека за да ги видиш специфични барања за вашата опција, како што е опишано во соодветната програма веб-сајт.

Важна забелешка: Во врска со стандардизирани испити наведени погоре (ТОЕФЛ; GRE општо, GRE тема), нашата институција кодот е 7142 и името е Академија Sinica.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center