LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1312335 visitors today, Wednesday, 20/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Данска: д-р стипендии во X-ray Следење на атомска движење за време на хемиски реакции користење на слободен Електронска ЛасериЗначаен опис
Центарот за молекуларна Филмови истражува ултрабрз динамични промени на интер-и интра-молекуларни структури за време на хемиски реакции во растворот. Нашата главна алатка е време-решено Х-зраци распрсканост [1-2] во комбинација со комплементарни алатки како што се Х-зраци апсорпциона спектроскопија [3]. Користење на овие методи, ние се стремиме да се разбере детали на интеракција помеѓу електронски и структурни степени на слобода во хемиски реакции, а преку ова разбирање да придонесе за развој на нови, функционални материјали како на пример: Фото-катализа и соларна енергија.

Одделот за физика на ДТУ е сега поканува апликации за д-р проект во рамките на насловот на? Х-зраци Следење на атомска движење за време на хемиски реакции користење на слободен Електронска Ласери?. Проектот д-р ќе се фокусира на оптимизирање на корисни информации содржини во време-решено расипување на податоците. Својствени на ултра-брз карактер на експерименти, податоците содржат значителни придонеси од ласерски предизвикана молекуларна anisotropy како и од Х-зрак кохерентност и голем број на придонеси тесно поврзана со интеракции помеѓу молекулите и растворувач. Ова го прави на податоци многу информации-богат, и во исто време многу предизвикувачки да се анализира. Во проектот ние ќе ги испита податоците инверзија и моделирање шемите, како и вршење на нови најсовремена експерименти во објекти за ултрабрз рентген науката.

Успешното кандидат ќе биде дел од динамична и меѓународни научни животната средина на ДТУ Катедрата за физика и ќе работи во близок контакт со нашите соработници на ДТУ хемија и низ целиот свет. Имаме силна соработка со водечките групи во ултрабрз рентген науката и фото-хемија во Лунд, Хамбург, Будимпешта и Стенфорд, и добро воспоставена учинокот на меѓународно рентген извори за ултрабрз науката, особено synchrotrons ESRF, и APS, и слободен електрон тешко рентген ласери LCLS и SACLA. Ние сме тесно поврзани со Европската XFEL во изградба во Хамбург, каде што се придонесува за дизајнот и испорака на клучните компоненти за FXE (Femto секунди Х-зраци експерименти) инструмент во соработка со данската компанија JJ Х-зраци.


Подобност и други критериуми
Кандидатите треба да имаат магистратура во физика, хемија, инженерство или слично. Искуство со рентген методи е дефинитивен предност. Како проектот ќе се потпираат на развој на нови софтверски алатки (Matlab) за анализа на податоци во тесна врска со моделирање (MD, уреди со DFT), искуство со овие алатки и методи или силна желба да се здобијат со овие вештини е задолжително. Проектот ќе вклучи посети на меѓународни Х-зраци објекти за експерименти неколку пати во годината. Како наши проекти се сите на многу заеднички карактер, кандидатот мора да има добра личност вештини и покажаа способност за работа и во рамките на групи.


Краен рок за аплицирање
* 6 мај 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.nexmap.fysik.dtu.dk/English/Research/Ultrafast.aspx

http://www.nexmap.fysik.dtu.dk/English/Research/Ultrafast.aspx Одобрување и запишување
Стипендии за докторски студии се предмет на академски одобрување, а кандидатите ќе бидат запишани во еден од општите програми за образование на ДТУ. За информации во врска со општите услови за запишување и општото планирање на студии, стипендија, ве молиме видете на ДТУ р Водич.

Ние нудиме
Ние нудиме интересен и предизвикувачки работа во меѓународна средина се фокусира на образование, истражување, јавниот сектор консултантски услуги и иновации, кои придонесуваат за подобрување на економијата и подобрување на социјалната благосостојба. Ние се стремиме за академски совршеност, колегијален однос и слобода темпериран од одговорност. Техничкиот универзитет во Данска (ДТУ) е една од водечките технолошки универзитет во северна Европа и репери со најдобрите универзитети во светот.

Плата и именување услови
Плата и именување однос на се во согласност со тековните правила за докторски студии на студентите. Периодот на вработување е 3 години. Во зависност од возраста на ниво на плата одговара на околу 40.000 евра / год.

Повеќе информации

Дополнителни информации можат да се добијат од професорот Мартин Meedom Нилсен, телефон: +45 4525 3226, или е-пошта: mmee@fysik.dtu.dk (Апликации испрати до оваа адреса нема да бидат разгледувани, наместо тоа, ве молиме да аплицираат онлајн како што е опишано подолу.).

Можете да прочитате повеќе за ДТУ Катедрата за физика на www.fys.dtu.dk.

Апликација
Ние мора да има вашиот он-лајн апликација со 6 мај 2013 година.

Апликациите мора да бидат поднесени како еден PDF фајл кој ги содржи сите материјали да се даде на разгледување. Да се ​​применуваат, ве молиме отворете го линкот "" Примени онлајн "," да се пополнат онлајн формулар, и да го прикачите сите ваши материјали на англиски јазик во еден PDF датотека. Датотеката мора да содржи:
А писмо мотивирање на апликација (мотивационо писмо)
Наставна програма Вит?
Одделение записници и BSc / м-р диплома
Ексел лист со превод на оценките до систем данскиот оценување (погледнете го упатството и ексел табела тука
Кандидатите можат да аплицираат пред ОБ? Таи? Ning степен нивниот господар, но не можат да почнат, пред да ги примени.

Сите заинтересирани кандидати, без оглед на возраста, полот, раса, религија или етничка припадност се охрабруваат да аплицираат.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center