LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1303303 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Белгија: докторска Позиција во статистиката на ULBЗначаен опис
Кандидатите држи (или очекуваат да добијат) мајстор во математика, статистика, економија или сродни области се поканети да аплицираат.
Степенот треба да се додели, пред датумот на отпочнување.

Во рамките на Интеруниверзитетската Привлекување Пол (IAP) P7/06 StUDyS на универзитети? Libre de Bruxelles (ULB) објавува д-р позиција во статистиките.
Општ опис на проектот може да се најдат на http://iap-studys.be/Project

Ние сме 7 учествуваат истражувачи од ULB (Математика департментот и ECARES) работа, меѓу другото, во следните области:
- Оптимално заклучок во елипсовидна семејства,
- Многовариантното знак-и-ранг техники,
- Длабочина-базирани методи,
- Робусноста методи,
- Поодалечена откривање,
- Временски серии,
- Предвидување,
- Фактор модели,
- Функционална податоци,
- Монетарната политика,
- Бизнис циклуси,
- Теорија портфолио,
- Инверзна проблеми,
- Sparsity-спроведување регулирање теорија,
- Лифтинг,
- Wavelets и апликации,
- Теоријата за учење,
- Минимален ризик,
- Multiscale методи.


Подобност и други критериуми
Кандидатот треба да бидат заинтересирани во една или повеќе од овие области и укажуваат ова во неговиот / нејзиниот апликација.


Краен рок за аплицирање
* 30 Април, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://iap-studys.be/Project

Апликација:

А целосна примена се состои од:
(1) детален CV,
(2) изјава на мотивација,
(3) 2 препораки,
(4) степен сертификати и оценка на записите.

Рокот за пријавување е 30 април 2013 година.
Ние ги охрабруваме, сепак, да се применуваат како што е можно побрзо, бидејќи ние би можеле да се пополни позицијата во порана фаза.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center