LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1261847 visitors today, Monday, 11/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете
Тагови / Категории
Politecnico di Milano Италија Д-р Мај 2013

Име на стипендија / програма

Италија: 29 циклус д-р јавете се-Politecnico di MilanoЗначаен опис
Постојат голем број на стипендии во Милано универзитет, во многу области, може да се погледне на pdf датотеки во PDF датотеки некои места се веќе резервирани за странци грантови, но може да се применува во општа категорија, како и, а подоцна можете да изберете за стипендија ако се понудени или од општа категорија или дополнителни теми може да бидат објавени подоцна во вашиот field.So применуваат.

За повеќе детали:
http://www.ricerca . polimi.it / fileadmin / датотеки / dottorato / concorso29 / Bando_ \
Dottorato_29_ ciclo_ENG_. Pdf
Стипендија: Варира од 1030 евра месечно до 1300 евра месечно во зависност од секторите, Исто така, некои одделенија им дадат на странците дополнителни станбениот фонд, исто така.
РОКОВИ -
* Со 02:00 на 24 мај 2013:
апликации за прием во р курсеви

* Помеѓу 10:00 на 19 јуни 2013 година и 14:00 на 26 јуни 2013 година:
подносителот на барањето може да се одлучат да се натпреваруваат за некоја тема стипендија

* Почнувајќи од 25rd јули 2013:
ВТА ќе бидат објавени


Подобност и други критериумиКраен рок за аплицирање
* 24 Мај 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.ricerca.polimi.it/index.php?id=4731
http://www.ricerca

Полињата се
http://www.ricerca .polimi.it/index.php?id=4731

* Воздушната инженеринг
1 - воздушната инженеринг
2 - Ротари крило авиони

* Архитектура, Вграден на животна средина и градежништво
* Архитектонски, Урбан и дизајнот на ентериер
* Биоинженеринг
* Дизајн
* Електротехника
* Енергија и нуклеарна Наука и технологија
* Животната средина и инфраструктура инженеринг
1 - Хидраулични
2 - Хидрологија, хидраулични структури, водните ресурси
3 - технологии за животна средина
Превоз
5 - Geomatics

* Индустриска хемија и хемиски инженеринг
* Информатичка технологија
1 - Компјутерски науки и инженерство
2 - Електроника
3 - Системи и контрола
Телекомуникации

* Менаџмент, економија и индустриско инженерство
* Материјали факултет
* Математички модели и методи во инженерство
* Машинско инжинерство
1 - Динамика и вибрациите на механички системи и возила
2 - машина и veichle дизајн
3 - производство и производство на системи
4 - Методи и алатки за дизајн на производи
5 - Материјали
6 - Мерења и експериментални техники
7 - Smart материјали и конструкции

* Физика
1 - Ласерски физика, фотонски уреди и апликации
2 - Цврста состојба физика

* Заштита на архитектонското наследство
* Структурните сеизмички и Геотехнички инженеринг
* Урбанистичко планирање, проектирање, и политика


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center