LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1286782 visitors today, Thursday, 14/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Biasiswa Pendidikan MPOB 2013Значаен опис
Lembaga Minyak Sawit Малезија (MPOB) нуди 2 стипендијата награди да ги извршуваат докторски студии на признати универзитети во Велика Британија, САД или Австралија за академската сесија 2012/13. Програмата на студии
~ Биоинформатиката
~ Генетиката
~ Фитопатологија
~ Био-енергија
~ Човекови Исхрана
~ Биотехнологија
~ Животна средина
~ Механизација / автоматизација

Услуга Бонд
Успешното кандидат ќе се спои да им служи на MPOB по завршувањето на нивните студии.

Износот стипендија
Стипендијата ќе ги покрие школарината и животните трошоци за едно лице.

Како да се аплицира

Пријавата може да се направи со користење на формуларот за аплицирање (преземање на www.mpob.gov.my). Уредно пополнетиот формулар мора да бидат испратени заедно со следново:
~ Предлог Reserach
~ Копирај за образование сертификати и испитување препис (диплома / степен Магистер)? заверена копија
~ Писмо на понуда од универзитет во Велика Британија / САД или Австралија
~ Други придружни документи

На:
Ketua Pengarah MPOB
Lembaga Minyak Sawit Малезија (MPOB)
6, Persiaran Institusi
Бандар Baru Bangi, 43000 kajang, Selangor
(U / p: Pn Ruba ах Масри / Suraya Харун)
Единица Pembangunan Insan & Pengurusan Persidangan
Тел 03-87694567 / 03-87694868


Подобност и други критериуми
~ Малезија граѓанин
~ Е идентификуван соодветни универзитети за д-р програма
~ Поседуваат минимум резултат за TOEFL 580 или 6.0
~ Дипломиран диплома и магистрирал на наведениот програма на студии
~ На д-р истражувањето мора да се поврзани со палмино масло.
~ Возраст не повеќе од 40


Краен рок за аплицирање
* 31 Декември 2012


Дополнителни информации, и важни рачно


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center