LeadLearners.Org™ Thanks to all our 642357 visitors today, Saturday, 08/Aug/2020

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

На oogle Анита Борг Спомен стипендииЗначаен опис
Д-р Анита Борг го посвети својот живот за револуционизира начинот на кој размислуваме за технологијата и демонтажа бариери кои не им жените и малцинствата да влезат компјутерите и технологијата полиња. Нејзиниот комбинација на техничка експертиза и бестрашен визија продолжува да инспирира и мотивира неброено многу жени да станат активни учесници и лидерите во креирањето на технологијата.
? Како дел од Google за постојана определба за продолжување на Анита визија, ние сме среќни да објавиме на Google Анита Борг Спомен стипендии: Азија-Пацифик (APAC). Преку стипендија, имаме за цел да ги охрабри жените да ексел во компјутерите и технологијата, и да стане активна улога модели и лидери.
Стипендиите ќе бидат доделени врз основа на силата на кандидати? академските перформанси, раководството искуство и покажа страст за компјутерски науки. Една група на женски диплома? С, мајстор?, И д-р студентите ќе бидат избрани од редот барателот низ Австралија, Нов Зеланд, Јапонија, Кореја, Југоисточна Азија и Индија. Примател на секое стипендија ќе добијат стипендија износ специфични за нивните локални регионот во однос на школувањето.
Сите приматели стипендија ќе бидат поканети да ја посетите канцеларија на Google во Сиднеј, Австралија за вмрежување повлекување. Тоа ќе вклучува работилници со серија на звучници, панели, Збег сесии и социјални активности, и ќе им обезбеди можност да се состанат и споделување на искуства.


Подобност и други критериуми
Апликантите мора:
Биде студентка запишани во полно работно време додипломски или постдипломски студии на универзитетот.
Се запишал на Универзитетот во која било од следниве земји: Кореа, Јапонија, Југоисточна Азија, Австралија, Нов Зеланд и Индија. Граѓаните, постојани жители и странски студенти можат да аплицираат.
Се учат компјутерски науки, софтверски инженеринг, или тесно поврзани со технички поле.
Одржување на одличен академски евиденција.


Краен рок за аплицирање
* 31 мај 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Ве молиме пополнете ја онлајн апликација и да достават сите потребни документи на интернет од страна 31 Мај 2013. За прв пат корисници ќе се бара да се регистрирате и да креирате профил. Вас ќе биде побарано да достават електронски верзии од следниве:
Продолжи? со образование, работа и технички достигнувања се вклучени
Записници
? Диплома на: Копија од вашата актуелна академска евиденција
? Господар и докторски: Копија од вашите претходни и сегашни академски евиденција
Две писма на препораките
Писмата треба да бидат напишани од страна на поединци кои се квалификувани да се оцени вашата академска и лидерство достигнувања, на пример, од професор, советник или претпоставен. Вас ќе биде побарано за името и контакт информации за секоја од вашите референци кога ќе заврши онлајн апликација. Секој контакт што ги внесувате ќе добиете е-маил генерирани од страна на онлајн апликација, вклучувајќи упатства за тоа како да ги достават своите писмо по електронски пат. Рокот за вашите референци за да се заврши писмо за препорака е 10 јуни 2013 година.
Одговори на три краток есеј прашања (предложениот збор Грофот е 400-600 зборови по прашање)

Опишете значителен компјутерски науки проект сте работеле за. (Ако сте работеле на големите независен истражувачки проект, како што се истражување за постдипломски програма, ве молиме опишете кои работат тука.) Даде преглед на проблемот и вашиот пристапи на клучните технички предизвици. Ако ова беше една група напор, не заборавајте да наведете вашите индивидуални улога и придонеси.
Даде пример (и) на ситуација (и) каде што значително ја покажа својата лидерски способности. Објасни она што е утврдено да се постигне и тоа како ќе отиде за тоа. Која беше исходот од вашите напори? Овие не треба да се демонстрира преку формални или традиционални лидерски улоги. Се чувствуваат слободни да се размислува пошироко и да ги испита многу начини можете да влијае на членовите на вашето техничката заедница.
Дали сте размислувале за следниот голем производ / технологија за да го револуционизира пазарот како што го знаеме? Напиши надвор бизнис предлог на инвеститор, вклучувајќи опис на производот / технологија, вашиот планираните методологија да се развие за да го донесе на потрошувачите на пазарот и се очекува позитивно влијание врз животите на луѓето.
За одредени прашања не одговори на оваа страница или во делот Најчесто поставувани прашања, ве молиме e-mail anitaborg-apac@google.com. Во полето за предмет на вашата e-mail Анита Борг прашање мора да вклучува?.


© 2020 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center