LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1261840 visitors today, Monday, 11/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Реверзибилна термо-одговора Полимери за инхерентно Сафет Литиум батерија електролити.Значаен опис
Термички ефекти во литиум батерија системи предизвика капацитет бледнее и странични реакции кои, ако Unmanaged, не само што може компромис батеријата на ефикасноста, но, исто така, безбедноста на крајните корисници. Ова е особено случај како што повеќето литиум и натриум батерија електролити се растворени во запалив, органски растворувачи. Секое екзотермичен активност која не е соодветно управувани може да доведе до прегревање и термичка бегство. Термичка бегство на крајот може да резултира со вентилациски, оган и / или експлозија на батеријата. Безбедноста на индивидуалните ќелии, пакет и модул нивоа е Инженерните и одржлива со мерки за заштита, вклучувајќи позитивен температурен коефициент уреди, пламен retardants меѓу многу други, и неуспеси се сметаат за ретки. Сепак, ова не го спречи голем број на висок профил инциденти во голема сигурност сектори. Како повисока енергија густина батерија системи се развиени за да се де-carbonise на транспортни и енергетски сектори, повисоки барања се ставени на заштитни системи, па затоа постои потреба за инхерентно побезбедно висока енергетска густина батеријата chemistries, кои се помалку се потпираат на додаток за мерките за безбедност. IDIVIDI: предложениот проект вклучува развој на реверзибилна термо-одговора полимери за литиум-јонски батерии. Реверзибилна термо-одговора полимери во електролити нудат голема надеж за инхерентно побезбедно електрохемиски системи, како батерии стане внатрешно само-регулира: на ниски температури, кога полимер е растворлив и обезбедува јони, електрохемиски реакции се случуваат како замислил. Како што температурата се издига над пред-дефинирани праг, фазата на полимер одделува, изолирање на електроди на тој начин спречувајќи понатамошни реакција и материјали деградација.Овој ефект е реверзибилен, дозволувајќи им на батеријата за да се продолжи со работа како замислил откако температурата се сведе на безбедно ниво. Како дел од проектот, голем број на реверзибилна термо-одговорен формулации ќе бидат тестирани за да се идентификуваат и да се подеси и на пониски критична решение температура и составот за компатибилност со неводени литиум батерија chemistries. IDIVIDI: Проектот особено ќе одговараат инженеринг дипломирани со силен интерес во електрохемија и безбедност инженеринг. Како дел од проектот, студентот ќе се очекува да се произведуваат високо квалитетни технички извештаи и да ги презентираат својата работа во конференции и во Велика Британија и во странство. Со складирање на енергија и батерија технологии биде во првите редови на истражување од страна на двете тела јавното финансирање и автомобилската индустрија, се очекува дека кариера за успешно дипломиран ќе биде одличен.Подобност и други критериуми
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Финансирање е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.shef.ac.uk/postgraduate/info/englang

Кандидатите треба да имаат од прва класа или горниот втора класа Достигнувања степен во Хемиски факултет, Процес Безбедност, материјал науката, хемија или поврзани со дисциплина. Англиски ако не ти е прв јазик, тогаш мора да ИЕЛТС просек од 6,5 или погоре, со најмалку 5,5 во секоја компонента - види http://www.shef.ac.uk/postgraduate/info/englang
Надоместоци и Стипендијата е во износ на стандард Велика Британија истражувачки совет ќе бидат понудени на конкуренција основа за барателот Велика Британија. кандидати
ЕУ ќе бидат прифатливи за такси само (не стипендија).
Странство кандидати не се допуштаат за оваа финансирање, но се добредојдени да се применуваат ако може да се само-фонд на програмата.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center