LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304808 visitors today, Tuesday, 19/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Втечнување на масти врзани честица АГЛОМЕРАТИЗначаен опис
А целосно финансиран од 3 години д-р студентски (финансиран од Нестле PTC Јорк) е достапен на разбирање на тоа како масти врзани прав може да се трансформира во суспензија држава со механички третман.
Тоа е да се испита како механичка обработка на масти врзани прав може да се користи за degassing и премачкување на честички површини со масти, така што на масти фаза станува континуирана фаза со честичките биде дисперзирани фаза.
Различни технологии треба да се споредуваат, како што Екструдери и динамичен миксери (висок смолкнување и ниско-стриже, континуирано и серијата). На microstructural развој со текот на времето е да се биде во корелација со механичка енергија влез, време за престој и стриже и нормално сили кои дејствуваат во процесот. Моќ и мешање карактеристики треба да се воспостават за различни процеси. Влијанието на обработка и материјал параметри на микроструктурата е да бидат анализирани. Microstructures ќе се карактеризира со примена на оптичко и rheological методи. IDIVIDI: влијанието на влага на реолошки карактеристики е да се оценува. Модел материјали треба да се користи како кристални честички се меша со масти. Истрагата е да се спроведе на улогата на degassing на намалување на содржината на влага и после влијание врз rheology. IDIVIDI: студентите ќе работат во рамките на честички Производи истражувачка група која неодамна купи нова држава на уметноста лабораторија на храна, опремена со најсовремена опрема за истражувања за производ карактеризација и развој.Подобност и други критериуми
На овој истражувачки проект е еден од голем број на проекти на оваа институција. Тоа е во конкуренција за финансирање со една или повеќе од овие проекти. Обично на проектот кој добива најдобриот кандидат ќе бидат доделени на финансирање. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 21 Мај 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Кандидатите треба да имаат или се очекува да се здобијат со прва класа или горниот втора класа Достигнувања степен, или мајстори степен, во Хемиски факултет, материјал науката, храна наука / инжинерство, хемија или поврзани со дисциплина.
Апликации за овој проект се добредојдени од соодветните квалификувани кандидати од целиот свет. Наградата покрива трошоци и одржување стипендија додаток за 3 години, предмет на задоволителни перформанси.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center