LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1303295 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Диференцијалната модификација на гликозаминогликани од VEGFA и VEGFC и последователни ефекти врз Генц бариера интегритет.Значаен опис
Ендотелијалните шеќер слој (glycocalyx) дека линии сите крвни садови (васкуларниот систем) е составен од негативно наелектризирани гликопротеини (гликолизиран протеини), протеогликаните (јадро протеини со гликозаминогликан несакани синџири) и се апсорбира плазматските протеини. На glycoclayx посредува одговори сад да тече, attenuates воспалителни клетки адхезија и регулира брод leakiness, дозволувајќи им на слободен премин на вода и мали молекули, но ограничување на премин на поголеми протеини. Glycocalyx вирусот е поврзан со прогресијата на воспалителни состојби, исхемија реперфузија повреда, атеросклероза, и компликации од тип 1 и тип II дијабетес. Така, glycocalyx е критична за васкуларна функција вклучително пропустливост. Бизнис огласи Албумин загуба во урината (микроалбуминурија) се одразува оштетување на бубрезите микроваскуларни (гломерулусот) и може да биде поврзан со двете гломеруларна ендотелијалните (Генц) glycocalyx загуба и општи ендотелна дисфункција. Васкуларните ендотелни фактор на раст (VEGF) А регулира брод пропустливост и хиперактивност предизвикува спукан садови и албуминурија. Во култура на клетки VEGFA зголемува Генц протеини пропустливост додека VEGFC ја намалува и тие имаат диференцијални ефекти врз glycocalyx. Бизнис огласи Ова студентски ќе се обрати како VEGFs менувате Генц glycocalyx, без разлика дали тоа води до директен ефект врз Генц бариера функција и дали VEGFC може да се заштити против VEGFA поврзани glycocalyx промени. Тоа ќе користат подоцитите специфични индуцибилната VEGFA / C overexpressing глувци и нашата единствена човечка условно овековечиле (CI) Генц.Методологија вклучува стерилна култура на ткиво техника, слики, вклучувајќи флуоресценција микроскопија и електронска микроскопија, софистициран дисахаридна хроматографија анализа, урина и крв, биохемиска анализа, mRNA (во реално време PCR) и протеини анализа (Западна blotting), и функционални ин витро тестови (означени албумин премин низ monolayers). Бизнис огласи Крајниот датум за овој студентски е петок 3 мај со интервјуа ќе се одржи во рамките на две недели од датумот на затворање. Успешното кандидат може да започне од 1 јули 2013 година (преговара). Бизнис огласи Ве молиме контактирајте Д-р Беки Фостер (<на rel = "" shadowbox; височина = 550; width = 640 "" href="" http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=44657&LID=177&EA=becky.foster@bristol.ac.uk"">becky.foster@bristol.ac.uk ) за понатамошни детали. *** Но, се напомене Универзитетот во Бристол е затворена од 29 март до 2 април 2013 на пауза Велигден. Бизнис огласи Апликациите треба да се направи на интернет (линк подолу). Ве молам осигурајте се да изберете ФАКУЛТЕТ МЕДИЦИНСКИ И СТОМАТОЛОГИЈА, програма МЕДИЦИНА д-р, и внесете наслов на проектот во детали Истражувања Дел од формата.Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 3 мај 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=44657&LID=177&EA=becky.foster@bristol.ac.uk"">becky.foster@bristol.ac.uk

Ова е 3yr не-клинички р студентски директно финансиран од Британската Фондацијата за срце и е отворена за студентите home / ЕУ само (освен ако не сакаат да само-фонд разликата во такси). Диплома за додипломски студии со минимум од 2:1 се бара или магистер со заслуга или разлика. Претходните истражувања искуство е препорачливо, особено во областите наведени погоре. А позадината во животно дело ќе бидат поволни, но не е неопходно. IDIVIDI: стипендија започнува од £ 19,919 и ги опфаќа сите потрошен материјал, со превоз до £ 1000 за една година.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center