LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300714 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Нано Засилени калциум фосфат мешавина како ресторативна коските импланти: PUPSMD-0006Значаен опис
Како дел од нашите нови случувања, односно проширување на Институтот за Translational и стратификуван медицина и нашата посветеност на истражување совршеност на Плимут Универзитетот Полуостров училишта за медицина и стоматологија имаат 8 полно работно време Студентските достапни и се обидуваат да привлечат докторски кандидати на извонредна способност да се приклучат на нивните возбудлива и брзо проширување на програмата за меѓународно-отценети истражување. Бизнис огласи Пријавите се поканети од соодветно квалификувани дипломирани студенти, 02:01 или погоре во поврзани субјекти. Предност се дава на кандидати со степен Магистер по биомедицински инженеринг. Меѓународните студенти, исто така, мора да има ИЕЛТС резултат од 7,0 или погоре (или еквивалентен квалификација). Бизнис огласи Ова е заеднички проект со Факултетот за морска наука и инженерство и Факултетот за биомедицински и биолошки науки во рамките на Факултетот за наука и технологија. Главната цел на овој проект е да се развие нано засилен керамички сложено кои може да се користи како коска замена. Истражување искуство во биоматеријали и биокомпатибилноста студија е пожелно. Проектот вклучува студии на: IDIVIDI 1.The раст на покривен слој на јаглеродни наноцевки за симулирање телесни течности
2.The стабилноста на покривен слој на наноцевки при мешање и центрифугалните таложење на керамички матрица композити
3.The ефект на обвивките на механички својства на композити
4.The ефект на премази за биокомпатибилноста и biotoxicity на композити и интеграцијата со природни коска Бизнис огласи да аплицираат за оваа студентски ве молиме симнете формулар од www.plymouth.ac.uk / pghowtoapply (примени сега кутија) и вратете го со изјава конципирањето вашите причини за кои сакаат да ги извршуваат овој курс и детали на која било друга достигнувања или искуство кое ќе го поддржи вашата апликација. Исто така, испрати копии од вашите квалификации, записници, пасош (или друг фото проект), две академски референци и CV да: IDIVIDI Бернис Wilmshurst, виш Администратор (истражување степени),
Плимут Универзитетот Полуостров училишта за медицина и стоматологија, Џон Бул зграда, Тамар наука парк, Плимут PL6 8BU
Телефон 01.752 437.471 email: <на rel = "" shadowbox; височина = 550; width = 640 "" href=""
http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=44645&LID=1284&EA=pupsmd-researchdegreesadmissions@plymouth.ac.uk"">pupsmd-researchdegreesadmissions@plymouth.ac.uk Бизнис огласи за неформална дискусија за проектот, ве молиме контактирајте со: Д-р Huirong Ле (<на rel = "" shadowbox; височина = 550; width = 640 "" href="" http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=44645&LID=1284&EA=huirong.le@plymouth.ac.uk"">huirong.le@plymouth.ac.uk )Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 25 Април, 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.findaphd.com/common/clickCount.aspx?theid=44645&type=75&url=http://www.plymouth.ac.uk%2fpghowtoapply""
http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=44645&LID=1284&EA=huirong.le@plymouth.ac.uk"">huirong.le@plymouth.ac.uk
http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=44645&LID=1284&EA=pupsmd-researchdegreesadmissions@plymouth.ac.uk"">pupsmd-researchdegreesadmissions@plymouth.ac.uk

Стипендијата ќе биде £ 13,590 (врз основа на полно работно време 12/13 стапка). Школарина ќе бидат исплатени во домот / стапката на ЕУ. Кандидати од земји надвор од Европската унија ќе биде одговорен за разликата помеѓу 'дома студент такси "и" меѓународните студентски такси. За 12/13 учебна година разликата во цената е £ 9450. Доколку сте избрани ќе бидат потребни за да се обезбеди финансиска гаранции.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center