LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304217 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Обработка зима хранливи материи, денитрификација и јаглерод циклус повратните информации во континенталниот гребен морињатаЗначаен опис
Ова капитално финансирано студентски е дел од 10 милиони фунти NERC Рок Море Biogeochemistry програма. На студентски ќе вклучи seagoing Теренската работа, моделирање и податоци синтеза работа. Обука за било кој аспект од работата може да се обезбеди, но само кандидатите сакаат да се вклучат со двете практични и модел и податоци-базирани работа треба да се примени. Бизнис огласи Овој проект има за цел да се разбере подобро контроли на зимата нитрат концентрација, кое го ограничува примарното производство (јаглерод фиксација) во рок морињата. Во региони како Северна Море, каде што вода "overwinters" на полица, изолирани од надворешните хранливи материи влезови, зима нитрат мора да се контролира од страна на рамнотежа помеѓу своето производство за нитрификација и неговата загуба од водата колона од денитрификација (за dinitrogen гас). Сепак, нитрификација (која бара кислород и амониум нитрат и произведува) е неопходен претходник на денитрификација (која бара аноксија и троши нитрат). Двата процеси може да се случи во седиментите но само нитрификација е веројатно да се случи во вода колона, па талог кислород динамика и бентосни нарушување (ветер, од приливите, trawling итн) мора да биде важно во одредувањето на оваа рамнотежа и на тој начин капацитетот за јаглерод фиксација. Зима нитрат во Северно-атлантската е околу двојно повеќе на местото Северна Dogger во централниот Северното Море, каде што значително кислород осиромашување се случува во водата колона, можеби подобрување на денитрификација. Како полица води топло и хипоксична услови стануваат се повеќе широко распространета, на-полица продуктивноста може да се намали како што повеќе N е отстранет од системот. Ова е досега неистражен полица морето клима-јаглерод фидбек.Бизнис огласи време теренска работа во Северното Море и Селтик морињата, на палубата талог ресуспензија експерименти ќе го тестира хипотезата дека брзо вода колона нитрификација може да се случи по ко-ослободување на амониум и nitrifying бактерии од седименти во текот на пречки. Ова ќе бидат тестирани за различни видови талог на различни сајтови. Вие сте тука: Студентот ќе спроведе модел базиран возраста експеримент "со користење на НЕМО хидродинамиката модел за да се утврди просечната возраст на вода на NW Европската полица. Ова вклучува мали модификации и повторно трчање на постоечките експерименти. Оваа возраст параметар, тогаш може да биде поврзана со зимска нитрат концентрација синтетизира од различни извори за да се процени вкупните денитрификација и негова дистрибуција низ полица регион, кој ќе биде еден роман и значаен резултат. Бизнис огласи во завршна година на студентот може да избере да преземе дополнителни 3D, 1D или едноставни кутија моделирање, или понатамошно лабораторија или поле експерименти за да се здобијат со дополнителни увид во интеракции помеѓу јаглерод, кислород и азот велосипедизам на полица. Тие ќе се поттикнат и поддржат да се објават академски трудови во текот на нивната д-р и да ги развијат своите сопствени идеи и експерименти. Надзорниот тим се состои од Мартин Џонсон и Јан Кајзер (УЕА) и Рут Паркер и Лиам Фернан (Cefas). Соработници Тиаго Силва (Cefas), Феј Couceiro (Портсмут) и Шарлот Томпсон (Саутемптон) ќе обезбеди влез за моделирање и теренски експерименти. Ова е случај студентски со Cefas.


Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Тоа е достапна само во Велика Британија граѓани или пак оние кои биле жител во Велика Британија за период од 3 или повеќе години. Некои проекти, кои се финансирани од страна на добротворни организации или од страна на самите универзитети може да има повеќе строги ограничувања.


Краен рок за аплицирање
* 17 Мај 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
Овој студентски ќе ги покрие вкупните трошоци на школарина, како и да се обезбеди истражување и обука Поддршка за грант од £ 8732.


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center