LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1272449 visitors today, Wednesday, 13/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Социјална адаптација: Кога софтвер им овозможува на корисниците на гласЗначаен опис
Адаптација е пожелна опција на софтверски системи да одговори автономно да промени, така што човечкото време и напор се минимизира. Крајната цел е што корисниците се добие нивниот динамичен барања исполнети правилно и ефикасно. Адаптација се активира и водени од страна на одредени возачи, како што контекст промени и оценување на квалитетот на нејзините различни однесувања. Бизнис огласи Традиционалните адаптивни системи инженеринг претпоставува систем способноста за следење на адаптација предизвикувачи. Оваа претпоставка, сепак, не е секогаш можно поради ограниченоста на технологијата, а исто така недостатокот на инфраструктура потребна да го направите тоа во одредени начини на користење на системот. Бизнис огласи пример: Замислете систем справување со катастрофи, која треба податоци за Флеш потопот да одлучува што спасување стратегија да се усвои. Не може да има целосно автоматски начин да ги следиме овие податоци и, згора на тоа, тоа би можело да биде тешко да се следи дали извршување на стратегија беше успешна и ефикасна, односно тешко да се следи квалитетот. Системот ќе мора да се обидат стратегија претпоставувајќи дека тоа е точно, сето тоа под висок степен на неизвесност. Бизнис огласи Нашите SOCIAD проект сугерира дека луѓето се моќни монитори кои можат да обезбедат податоци кои се од суштинско значење за адаптација и unmonitorable од само автоматски начин.
SOCIAD покренува следниве истражувачки прашања: Што е погодна јазик за моделирање да се вплете повратни информации и барања на корисниците како основа за траење адаптација? Како да се избере релевантни повратни информации од корисниците на траење? Кои се погодни автоматизирана анализа механизми за користење собраа повратни информации и да се адаптираат на софтвер однесување на траење? Бизнис огласи SOCIAD ќе се развие барања инженеринг рамка (теоретските принципи, модели, автоматски анализа механизми, случајот алатки, и студии на случај) за моделирање, собирање и користење на повратни информации на корисниците, со цел да ги води софтвер адаптација.
Овој проект е поддржан од грант на ЕК Марија Кири CIG. Супервизорски проектниот тим вклучува д-р Raian Али, професорот Кејт Phalp и доц. Проф Жаки Тејлор. Бизнис огласи Да се ​​дискутира оваа можност понатаму и / или да се применува ве молиме контактирајте со д-р Raian Али, <на rel = "" shadowbox; височина = 550; width = 640 "" href="" http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=44651&LID=158&EA=rali@bournemouth.ac.uk"">rali@bournemouth.ac.ukПодобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Апликации за овој проект се добредојдени од соодветно квалификувани кандидати од целиот свет. Финансирање може да биде достапен само на ограничен сет на националностите, како и што треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* 21 Мај 2013


Дополнителни информации, и важни рачно
http://www.FindAPhD.com/search/EmailEnquiry.aspx?fapjid=44651&LID=158&EA=rali@bournemouth.ac.uk"">rali@bournemouth.ac.uk

Критериуми за избор Кандидатите за ова капитално финансирано р студентски мора да покажат извонредни квалитети и да бидат мотивирани да се заврши докторат во 3 години. Сите кандидати мора да ги задоволуваат минимум докторски критериуми за Студентските на почести степен влез Bournemouth Универзитетот на горниот втора класа (2.1) и / или соодветна магистерски степен. ИЕЛТС (академски) резултат од 6,5 минимум е од суштинско значење за кандидати за кои англиски не е прв јазик. Бизнис огласи Во прилог на задоволување на основните критериумите за влез, ние ќе се погледне одблизу на квалитети, вештини и позадината на секој кандидат и она што тие може да донесе до одбраната на нивните истражувачки проект.© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center