LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1304216 visitors today, Monday, 18/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Напредно притисок coringЗначаен опис
А основни примерок, закрепна од под земјата или морето кат, веќе не е во чистото состојба, поради огромната промена на притисокот, а тоа се пресели во површината, од големи длабочини на атмосферски услови. Како резултат на механички, физички и хемиски својства, како и услови за микроорганизми на длабоките биосферата живот се значително променети.
До денес, на фундаменталните истражувања литолошки прашања останаа исклучени од применетата докажани студии користење на лице место притисок дупчење технологии, иако интеграција и корелација помеѓу многу различни сетови на податоци на стандардни основни мерење и притисок основни податоци го отежнува екстраполираме ништо сигурно надвор од дупчење. Со цел да се задржи структура на талог, гас хидрат стабилност и биохемиски услови, пред се температура и притисок треба да бидат конзервирани време на секвенци на земање мостри, пребарување, пренос, чување и низводно анализа. Така, под притисок coring и земање мостри стана незаменлив дел од оф-шор експедиции во текот на последните неколку години. Проектот ќе биде врз основа на пакет на истражување технологии развиени од страна на Берлин Техничкиот универзитет и европските партнери во проекти HYACE и зумбул ЕУ. Предложените градежни концепт има за цел за рутински индустриски притисок основни испитување комора е рентабилна и интерфејси лесно со посветен возводно алатки за многу различни и специфични научни задачи. Специјално дизајнирани конектори ќе дозволи приклучување на различни мерни системи, со цел да се спроведе посакуваниот истражувачка работа и ќе се зголеми флексибилноста и сигурноста на системот.Проектот ќе вклучи: IDIVIDI-дизајн и производство на долго складирање, транспорт и истрага комора (макро-сад), уверение за превоз, со помош на меѓународните упатства.
-Обезбедување на пристаништа и сензори и / или следење на уреди за мерење на (гео) физичките, хемиските, геотехнички и микробиолошките својства. Бизнис огласи IDIVIDI: Успешниот кандидат ќе имаат првиот или горниот втора класа степен (или еквивалентен) во применета математика, цврсти механика, инженерството или материјали науката. Познавање на вибрации анализа; нумерички моделирање користење MatLab, C + + или FORTRAN; конечни елементи анализа со користење на ABAQUS или ANSYS ќе бидат поволни. IDIVIDI: други супервизори на проектот се: д-р Марија Kashtalyan Универзитетот во Абердин и професор Волфганг Милер (Техничкиот универзитет во Берлин, Германија)


Подобност и други критериуми
Ако имате точни квалификации и пристап до вашите сопствени средства, или од својата земја или вашиот сопствени средства, вашата апликација за работа со оваа претпоставен ќе бидат разгледани.


Краен рок за аплицирање
* Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
Апликации можат да бидат прифатени од страна на студентите од целиот свет. Кандидатите треба да се напомене дека не постои финансирање во прилог на овој проект затоа успешното кандидат целосно ќе се одговорни за исплата на школарина, трошоците за живеење и други такви трошоци поврзани со живеење и студирање во Абердин. Бизнис огласи Проектот ќе биде доделена на првиот соодветен барателот. Датум за почеток ќе бидат договорени помеѓу Успешниот кандидат и нивните супервизори. Бизнис огласи


© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center