LeadLearners.Org™ Thanks to all our 1300713 visitors today, Sunday, 17/Nov/2019

Изберете стипендии Позиција
Lead Learners LeadLearners.Org
Препорачува страници: TIGP, Bioinformatics.Center, Our Facebook Page | Претплатете

Име на стипендија / програма

Разбирање на мобилните и молекуларна основа за поголема флуоресцеин интеракции со епителните клетки по изложеност на токсини или надразнувачи (СЛУЧАЈ студентски)Значаен опис
Главен контролор: Кертис Dobson. Ко-Супервизорите: Карол Малдонадо-Codina, Филип Морган

Ова BBSRC индустриски СЛУЧАЈ студентски е соработка со Sauflon Фармација Ограничена, тоа има за цел да се зголеми нашето разбирање на мобилните и молекуларни настани во основата на интеракцијата на најчесто користени дамка флуоресцеин со клетки, особено по изложеност на токсини. Бизнис огласи покрај широката употреба на флуоресцеин во обележувањето соединенија за основните истражувања, неговите интеракции со клетки се изненадувачки слабо разбрана. Во контакт со окуларна ткива, флуоресцеин може да произведе неправилни "точкаст" боење дека е зголемена во присуство на токсини како бензалкониум хлорид, анестезија капки за очи, бази и контактни леќи мулти-цел решенија (MPS); непознатото значење на ова е од интерес на ophthalmics индустрија. Ние покажавме значителен подмножество на клетки во флуоресцеин третирани клеточни култури покажува hyperfluorescence поради интернализација на флуоресцеин, со пратеници изложеност зголемување ова. Присуство на hyperfluoresent клетки е температура зависни, што укажува активен процес. Згора на тоа, hyperfluorescent клетки не се некротични, и порака флуоресцеин повеќе лесно на 37 ˚ С, и се способни за клеточната делба. Можеме да заклучиме дека флуоресцеин hyperfluorescence се одвива во живите клетки преку активни процеси, и не ги одразуваат зголемена боење во рамките на мртвите клетки. Бизнис огласи Проектот има две цели.Ние ќе (а) да се добијат поголем увид во клеточна биологија основните hyperfluorescence со визуелизација флуоресцеин влез во различни типови на клетки, тестирање дали hyperfluorescent клетки се подложени на апоптоза, истражување кое органели се концентрира флуоресцеин и користење на FACS да се одделат и споредба на биохемија и клеточна биологија на hyperfluorescent и не-hyperfluorescent клетки; и (б) ќе го сецира кој пратениците компоненти предизвика hyperfluorescence, и тест колку ова е со посредство на леќа материјали и решение компоненти. Бизнис огласи Успешното кандидат ќе се приклучат на мулти-наградуван истражувачка група со пристап до најсовремени микроскопија и клеточна биологија техники. Проектот се однесува на основните биолошки прашање од значење за мулти милијарди долари индустрија со директно вклучување на голема компанија кои работат во овој сектор.Подобност и други критериуми
Ова истражување Проектот има за финансирање спроведен. Финансирање за овој проект е на располагање на граѓаните на голем број европски земји (вклучувајќи ја и Велика Британија). Во повеќето случаи, ова ќе ги вклучи сите државјани на ЕУ. Сепак целосно финансирање не можат да бидат достапни за сите кандидати и треба да го прочитате целиот оддел и детали за проектот за понатамошни информации.


Краен рок за аплицирање
* Апликации прифатени сите во текот на годината


Дополнителни информации, и важни рачно
За целосни информации за тоа како да аплицираат за овој проект, ве молиме посетете ја www.manchester.ac.uk / phdprogrammes Бизнис огласи Пријавите се поканети од само студентите Велика Британија / ЕУ. Апликантите мора да имаат добиено, или да биде за да се добие, барем горниот втора класа почести степен во соодветната тема.© 2019 LeadLearners.Org ™
admin@LeadLearners.Org
+18133888836
Designed by: Emmanuel Salawu at Bioinformatics Center